Acuka tarifi kahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarındandır. Eşsiz lezzetiyle kahvaltı sofralarımıza eşlik eden acuka tarifini sevmeyen yoktur. Domates salçası, ceviz, sıvıyağ, galete unu ve biber salçası gibi malzemelerle hazırlanan acuka tarifi çeşitli baharatlarla renklendirmektedir. Kahvaltı sofranızda başköşeye kurulacak acuka tarifini mutlaka denemelisiniz. Eşsiz lezzetiyle acuka tarifi: Acuka nasıl yapılır?
ACUKA TARİFİ MALZEMELERİ
- ½ su bardağı galete unu
- 1 çay bardağı ceviz
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- ½ çay kaşığı karabiber
İrmikli Hira Tatlısı Tarifi: Hira Tatlısı Nasıl Yapılır?
ACUKA TARİFİ YAPILIŞI
- Cevizleri küçük küçük doğrayın.
- Sarımsağı bir bıçağın yaz yüzüyle ezin ve küçük küçük doğrayın.
- Tüm malzemeleri robota alın ve kıvam alana kadar çırpın.
- Acukayı servis tabağına alın ve istediğiniz gibi süsleyin.
- Acuka tarifi hazır. Afiyet olsun…
ACUKA TARİFİ KAÇ KALORİ?
Ortalama 100 gramlık bir porsiyon acuka tarifi yaklaşık 470 kalori içermektedir.
Nefis yağlama tarifi: Kayseri usulü yağlama nasıl yapılır?