Kandil akşamlarının vazgeçilmezi kandil simidi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Kandil simidini yaparken damak zevkinize göre susamlı veya susamsız yapabilirsiniz. Kandil simidinin eşsiz aromasını veren mahlepi mutlaka tarifinize eklemelisiniz. İşte tam ölçülü kandil simidi tarifi…
KANDİL SİMİTİ İÇİN MALZEMELER…
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket margarin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet küçük boy yumurta
- 2 çay kaşığı mahlep
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?
- Geniş bir kabın içine önce yumurta sarılarını alın ve biraz çırpın.
- Margarin sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker ve mahlepi ekleyin.
- Kıvamına göre azar azar un ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- En son kabartma tozunu ekleyin. Kabartma tozunu eklerken topak topak kalmamasına özen gösterin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle uzun şeritler haline getirin.
- Şerit haline getirdiğiniz parçaları susama bulayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.