MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Enginarların en dış yapraklarını koparın.
Diğer yaprakların sivri uçlarını makas ya da bıçakla kesin.
Enginarların göbeklerindeki çiçekli kısımları bir çay kaşığı yardımıyla kazıyın.
Enginarları kararmaları için limonlu suya koyup bekletin.
Sıvı yağı tencerede kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanları kavurun.
Pirinçleri de ilave edip kavurmaya devam edin.
Baharatları ve ince ince doğradığınız yeşillikleri de ekleyin ve dolma içini hazırlayın.
İçine pirinçli harç doldurduğunuz enginarları pilav tenceresine dizin.
Üstüne bir tabak kapatıp kenarından sıcak su dökün ve kapağını kapatın.
Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
Zeytinyağlı enginar dolması hazır! Dereotuyla süsleyip servis edebilirsiniz.