ÇİĞ KÖFTE TARİFİ İÇİN MALZEMELER:
300 gr köftelik ince esmer bulgur
100 gr Çiğ köftelik et
100 gr acı biber salçası
100 gr tatlı biber salçası
iki tatlı kaşığı pulbiber
Bir çay kaşıgı karabiber
bir çay kaşığı kimyon
bir çay kaşı yenibahar
Bir çay kaşı kuru nane
bir çay kaşı tuz
Yarım kurusoğan
bir diş sarımsak
İki adet yeşil soğan
yarım maydanoz
yarım çay bardağı zeytin yağı
İki yemek kaşı nar ekşisi
ÇİĞ KÖFTE YAPILIŞI
Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın. Bulgur salça ve baharatları bir leğende harmanlayın doğranan soğan sarımsağı ekleyip bi müddet yoğurduktan sona zeytinyağı ve nar ekşisini ilave ederek yaklaşık 20 dk buz ile yoğurun. Bulgurun iyice ezildikten sonra eti ilave ederek 10 dakika daha yoğurun. Doğranmış soğan ve maydanozu da katıp karıştırıp küçük sıkımlar halinde kıvırcık turp limon ve nane ile servis edin.
@RamazanBingöl