Malzemeler:
Salatalık turşusu tarifi
Dilediğiniz kadar salatalığı önce bir suda bekletin ve güzelce yıkayınız.
Limonları daire şeklinde kesin.
Kavanozun içerisine salatalıkların yaklaşık yarısı kadar koyalım.
Üzerine nohudu, limon dilimlerini ve sarımsakların yarısını yerleştirelim.
Sonra tekrar kalan salatalıkları ve kalan sarımsakları koyalım.
Salatalık turşusunun suyu için; bir kaba şekeri, tuzu, sirkeyi ve suyu koyup iyice karıştıralım.
Daha sonra hazırladığımız turşu suyunu salatalıkların üzerine geçecek şekilde dökelim.
Son olarak maydanozları üzerine bütün olarak yerleştirelim.
Maydanoz hem malzemelerin yukarıya çıkmasını önler hem de turşunun bozulmasını engeller.
Karanlık ve güneş almayan bir ortamda saklayalım.
Salatalık Turşusunu 1-2 hafta sonra tüketebiliriz.