MALZEMELER
1 kg kalın pırasa
2 adet soğan
250 gram kıyma
4 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurtanın sarısı
1 adet limonun suyu
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Pırasaları temizleyip kalın beyaz kısımlarını 3 parmak boyunda kesin. Bir tencereye alıp az suda 5 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Soğanları incecik kıyıp geniş bir kaba alın. Üzerine kıyma, yıkanmış pirinç, salça, sıvıyağ, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Soğuyan pırasa halkalarını birbirinden ayırın. İçlerine harç doldurup tencereye dizin. Üzerine su ve tereyağı ekleyin. Ocağa oturtup orta ateşte 20-25 dakika pişirin. Dolmalar pişince yumurta sarısı ve limon suyunu bir kapta çırpın. Üzerine yemeğin suyundan biraz ekleyerek karıştırın. Karışımı pırasaların üzerine gezdirin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.