MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı ince bulgur
1 adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet limonun suyu
Pul biber, kimyon, tuz
4 dal taze soğanın yeşil kısımları
Yarım demet maydanoz
Servis için:
Marul yaprakları
YAPILIŞI
Öncelikle mercimekle suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Ocağın altını kapatın ve ince bulguru mercimeğin üzerine ilave edip karıştırın. 10 dakika demlenmesi için kapalı olarak bir kenara alın. Diğer taraftan, sıvı yağı bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Domates ve biber salçasını ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Harcı mercimeğe ekleyin. Üzerine limon suyu, pul biber, kimyon, ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu katıp, karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Elinizle şekil verip, marul yaprakları ile birlikte servis yapın.