MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı salça
Bir tutam reyhan
Tuz
Domates sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
3 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Servis için:
Sarımsaklı yoğurt
Bu malzemelerle yapacağınız tarif 2 kişilik olacaktır.
YAPILIŞI
Bulguru kapaklı bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı kaynar su ekleyin. Kapağını kapatıp, 15 dakika bulgurun şişmesi için bekletin. Daha sonra bulgura un, yumurta akı, salça, reyhan ve tuz ekleyip iyice yoğurun. Harçtan erik büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizi arada bir ıslatarak yuvarlak köfteler hazırlayın. Bir tencerede tuzlu su kaynatın. Köfteleri içine atıp 15 dakika haşlayın. Bir kevgir yardımıyla sudan alın. 2 Domates sos için tereyağını bir tavaya alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine küp doğranmış domates ve salça ekleyip birkaç dakika kavurun. Sosa, köfteleri haşladığınız sudan yarım su bardağı ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Kıyılmış maydanoz ekleyin. Birlikte
5 dakika pişirip, ocaktan alın. Sosu köftelerin üzerine gezdirin. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapın.