MALZEMELER
İstediğiniz kadar kemiksiz tavuk eti,
3-4 adet mantar (İsteğe bağlı),
2 yemek kaşığı margarin,
1 adet soğan,
2-3 diş sarımsak,
2 adet yeşil biber,
1 adet domates,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı toz biber.
YAPIMI
Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayalım ve 2 yemek kaşığı margarini tavada eritip etleri soteleyelim. Daha önce yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsakları etlere ilave edelim.
1-2 dakika kavurduktan sonra, yemeklik doğradığımız biberleri ekleyelim. Domatesleri küp küp doğrayıp tavuk sotenin içerisine ilave edelim. Salçayı ve baharatları da ekleyelim ve kapağını kapatıp domatesler pişinceye kadar tavuk sote yemeğimizi pişirelim. Hafif sulu bırakırsanız daha lezzetli olur. Tavuk sote servise hazır.