Malzemeler
1 kg dana ciğeri
Bir buçuk su bardağı galeta unu
Bir buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber
Yeteri kadar tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Servis için:
Patates kızartması
Soğan piyazı
Arnavut Ciğeri Yapılışı
Ciğerin zarını elinizle çıkarın. Keskin bir bıçakla sinirlerini iyice temizleyip, sudan geçirip küp
doğrayın. 5-10 dakika süzgeçte dinlendirin. Daha sonra yumuşak, kokusuz olması ve kanını salması
için tuzlayıp, 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ayrı bir yerde galeta unu ve unu karıştırıp ciğeri unlayın. Fazla unu silkeleyin. Ciğeri kızgın ve bol sıvıyağa atıp, 1-2 saniye karıştırmayın. Daha sonra sürekli karıştırarak, yaklaşık 4 dakika pişirin. Ocaktan almaya yakın toz kırmızıbiber ve tuzunu ayarlayın. Ciğeri süzgeç yardımıyla sıvıyağdan alın. Patates kızartması ve soğan piyazı ile servis yapın.