Türkiye'de bütçesi güçlü olan kulüpler yurt içi ve yurt dışı deplasmanlara özel uçakla gidip geliyor. Maç saati uygun olursa tarifeli uçak da tercih ediliyor. Uçakla gidilen şehirlerden maç bittikten sonra hemen dönmek genel uygulama. Galatasaray, derbi öncesi bu uygulamayı nedense yapmadı. Fenerbahçe, Arsenal maçından hemen sonra İstanbul'a uçtu.. Londra 4 saat.. Lizbon 4.5 saat.. İki şehir ile de aramızdaki saat farkı iki.
Galatasaraylı sorumlular, "Futbolcular perişan olmasın" düşüncesiyle takımı yatırdı. Fenerbahçeli futbolcular sabaha karşı gelmelerine rağmen evlerine uyumaya gitti.
Fenerbahçe'nin yaptığı doğruydu çünkü maç bitiminde futbolcunun laktik asidi yükselir. Adrenalin seviyesi de yüksektir. Futbolcunun normale dönmesi için maç sonu sahada " rejenerasyon " idmanı yapılır..
Galatasaraylı futbolcular Benfica'ya karşı adrenalini yüksek, tempolu bir maç oynadı. Otelde odalarına çekildikten sonra sabaha karşı 5'te uyuyabildiklerini öğrendim. Sabah 10.00'da bindikleri uçaktan saat farkıyla 16.30'da İstanbul'da inip akşam idmana çıktılar. Zihinsel ve bedensel olarak tam dinlenemediler. Derbide de sinir katsayıları yüksekti. Benfica maçı bitimi dönülseydi herkes evine gidip yatacak akşam da idmana kafaca daha hazır gelecekti.. Üstelik Meira ile Linclon Skibbe'den " İzinli firar" yapamayacak, diğer oyuncular da tepki koymayacaktı.. Gerets döneminde 27 Eylül 2006'da Liverpool'da 3-2 kaybedilen maçtan sonra Galatasaray yatılı kalmış, dönüşte 30 Eylül'de oynadığı Konya maçında 3-3 berabere kalmıştı. Dilerim; Lizbon'da takımı yatıranlar kaş yaparken göz çıkardıklarını görmüşlerdir.