Şenol Hoca: 3 maç, 10 gol... Hocanın Bursa'daki çizgisi devam ediyor. Geçen hafta Quaresma'nın atılması oyunu da etkilemişti.
76'da başlayıp 90'da biten 14 dakikalık periyotta 3.5 dakikada bir gol attı Beşiktaş. Geçen sene bu takım, 2-0'dan 2-1'e yakalanıyordu. Beşiktaş'ın gol bulduktan sonra 3'e, 4'e gitmesi çok büyük bir farklılık... Bu bir gelişimdir. Bu güveni geçici stad-ı nı doğru belirleyip orada uygulamak lazım...
Şenol Hoca önce doğrudan yanlışa, yanlıştan tekrar doğruya gitti. Maçın başında Gomez'i kazanayım diyor, Sosa da iyi oyuncu oynatayım diye düşündü. Sosa hem formsuz hem de kendisine hiç uymayan, kötü bir zeminde oynadı.
İkinci yarıda hoca Trabzon'da puan kaybett-i ğini de düşünerek risk alıp çift forvete dönmey i düşündü. Sosa'yı çıkarıp Cenk'i aldı. Yalnız hoca şu noktada yanıldı, Beşiktaş'ın kanat oyuncuları orta yapan isimler değil. Olcay, Gökhan pas oyuncuları... Caner gibi, Sabri gibi yandan kesen oyuncular değil. Bekler Tosic ile Beck de rakibin işini kolaylaştırdı. Hoca yanlış gideni doğru teşhis etti ve tekrar bir değişiklik yapıp Gomez'i çıkararak Cenk'i tek santrfor yaptı. Oğuzhan'ı da onun arkasına alıp 4-2-3-1'e döndü. Hazır olmayan Sosa ve Gomez'e rağmen 4-2-3-1 ile ilk yarıda pozisyonlar vardı. İkinci yar ı ise çift santrforla pozisyon bulunamadı. Tek forvet demek aslında doğru değil... Dört forvet demek lazım. Tek santrforun arkasında Olcay, Oğuzhan, Gökhan forvetleşiyorlar. Çift santrfor olunca Beşiktaş yalnızlaşıyor hücumda, teslim oluyor.
Mario Gomez'in bir dezavantajı var, birlikte oynayan oyuncuların arasına geldi. Bazen takımın hızını hafif kesti, alışkanlık gereği vücudunu koyup topu alıyor, dönüyor. Gomez mutlaka bu durumu aşacaktır ama Beşiktaş için doğru olan şu: Beşiktaş tek santrforla oynamalı.
Santrfor Gomez'dir ama kanatsız Gomez olmaz. Beşiktaş Gomez form tutana kadar rakip ceza sahasını boşaltacak.