CES 2016, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı ama her yıl otomobiller rol çalmaya devam ediyor. Bu yıl da etkinlik otomobil fuarından farklı değil. Artık sadece akıllı ve elektrikli otomobiller değil, ağa bağlı kalan araçlar da diğer tüm yaşam alanlarını birbirine bağlıyor. Yani akıllı ve ağa bağlı otomobilin ekranından, evdeki kombiyi çalıştırmak artık sorun değil. Bosch'un bir sonraki hedefi ise bunu akıllı şehirlerle birbirine bağlamak. Akıllı şehirler ve ağa bağlı araçlar arasındaki arayüzde Bosch, otomatik park etme yerini hayata geçirmeyi planlıyor. 2018'de hayata geçirmeyi planladığı bu sisteme göre otomobil, yeri kendisi bulup park edebiliyor. Eve gitme zamanı geldiğinde ise otomobil, sürücünün bıraktığı noktaya dönüyor. Şehirlerde trafik sorununu yaratan önemli nedenlerden biri olan park problemi akıllı şehirlerde sona ermiş oluyor.
BİLGİSAYAR YUTAN OTOMOBİL
Volvo da bu konuda boş durmamış. 100 adet Volvo XC90 SUV filosuna güç sağlamak için NVIDIA DRIVE PX derin öğrenme bazlı hesaplama motorunu devreye alıyor. Yeni model, NVIDIA tarafından duyurulan, İsveçli araba üreticisi Drive Me'nin gelecek yılki otonom araç pilot programında yola çıkmaya başlayacak. Drive Me, lüks araçların sürüş zorluklarıyla başa çıkmak için derin öğrenmeyi kullanan NVIDIA DRIVE PX 2 motoruyla donatılmış durumda. Araçlar, Volvo'nun bulunduğu şehir olan Göteborg civarında otonom olarak, diğer yerlerde ise yarı otonom olarak sürüşe çıkacak.
KENDİ KENDİNE GİDİYOR
Kendi kendine giden otomobiller, çoklu sensörlerden gelen veriyi yorumlamak için geniş hesaplama kaynaklarına ihtiyaç duyuyor. Bu otomobillerin ilk örnekleri de bilgisayarlarla dolu bir gövde içeriyor. Son araştırmalara göre 2020'de dünya genelinde yaklaşık 230 milyon hane, akıllı ev teknolojisine sahip olacak.
Süper otomobil FFZERO1 vitrinde
Fotoğraflara bakınca Batman'in otomobili olarak algılanması doğal. Ancak müthiş bir öngörüyle hazırlanan geleceğin otomobili karşımızda duruyor. Faraday Future tarafından tasarlanan consept araç FFZERO1, modüler elektrikli bir otomobil. Sürücü (pilot demek daha doğru sanırım) koltuğu Nasa tarafından geliştirilen en doğru kullanım açısına göre aracın içine konumlandırılmış.
Biz kaçıyoruz drone kovalıyor
Kaçan kovalanır hesabı drone'lar insanları belli mesafeden takibe alıyor. Takip eden drone Airdog sizinle mesafesini koruyarak sürekli çekime devam ediyor. Bunun için kolunuza taktığınız saat büyüklüğünde alıcı işinizi görüyor. Airdog kickstarter projesinin birkaç ay içinde bin 500 dolara satışa çıkması bekleniyor.
İlk 360 derece Full HD kamera
Dünyaya 360 derece bakma şansı veren Giroptic firmasının kamerası, 20 Mayıs 2014'te yola çıktı. Giroptic, Kickstarter projesi olarak 18 ayda 1.4 milyon dolar yatırım topladı. Kamerada GPS anteni ve hareket sensörleri var.
Telefona telsiz ve pil dopingi
iWoxs 3 bin mAh pil ömrüne sahip bir telsiz. i6 Power Talkie telsiz özelliği kullanılmazken anten kapalı tutuluyor. Pil deposu olarak dolu tutulurken şarj kılıfı olarak da kullanılıyor. 6 kanallı telsiz özelliğini kapsama alanından uzakta bir doğa yürüyüşünde kullanabilirsiniz.
Güzelliğimi yüzüğe borçluyum
Oura yüzük parmağınızdayken uykunuzun kalitesi ve performansını ölçümlüyor. Uygulamayı telefona indirdikten sonra akıllı yüzük parmağa takılıyor. Uykuda ve gün içinde aktiviteleri akıllı telefon ekranından takip etmek mümkün oluyor. Fiyatı yaklaşık 280 dolar.
Gözünüzün önünde 125 inç
Sanal gerçeklik gözlüklerinde yetenekler tükenmiyor. 125 inç ekrana sahip bir televizyon karşısında olduğunuz hissini veren iWear Wireless, sanal gerçeklik konusunda güçlü adımlar atıyor.