Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Satılan 100 araçtan 56’sı SUV

Ocak 2022’de liderliği ele geçiren SUV’lar büyümeye devam ediyor. 2024 Ağustos’ta SUV araçların payı yüzde 56.4’e yükseldi. SUV pazarında rekabet, yeni modellerle artıyor

Türkiye otomotiv pazarında Ocak 2022'de liderliği ele geçiren SUV'ların pazar payı artmaya devam ediyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre 2024 Ocak-Ağustos aylarında SUV'ların pazar payı yüzde 55.5'e yükseldi. Sedan araçlarda ise gerileme devam ediyor. Bu dönemde sedanların payı yüzde 26.3'e düştü.
Ocak-ağustos aylarında 335 bin 895 adet SUV satışı gerçekleşti. Bu dönemde 159 bin 181 adet sedan, 103 bin 604 adet hatchback satıldı. Sadece ağustosta 39 bin 109 adet SUV araç satıldı. SUV'ların pazar payı yüzde 56.4 oldu. Ağustosta sedanlar 17 bin 986, hatchback araçlar 11 bin 351 adet sattı.
SUV pazarında ise rekabet giderek artıyor. Markalar birbiri ardına yeni modellerini Türkiye'de satışa sunuyor. Son olarak Renault, makyajlanan B-SUV Captur'u ve yepyeni D-SUV Rafale modelini tanıttı.



EKSİK PARÇA TAMAMLANDI
MAİS Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, yeni Renault Rafale ile SUV ailesinin eksik parçasının tamamlandığını söyledi. Çağdaş, "D-SUV segmenti, Türkiye gibi SUV'u giderek daha çok seven ve daha çok sahiplenen bir ülke için ilgi çekici bir segment. Yeni Renault Rafale ise gerek üst düzey dizaynı gerekse son teknoloji donanımlarıyla kullanıcılarına benzersiz bir sürüş deneyimi yaşatmak üzere üretilen ve D-SUV segmentinin bir numaralı oyuncusu olmak için pazara giriş yapan benzersiz bir model" dedi.

90 ÜLKEDE 2 MİLYONDAN FAZLA SATTI
Renault'un B-SUV segmentinde yer alan Renault Captur'un makyajlı versiyonu Türkiye pazarına giriş yaptı. Yaklaşık 10 yıl önce ilk kez yo-
lara çıkan ve 90 ülkede iki milyondan fazla satan Renault Captur, SUV sınıfının en önemli temsilcileri arasında yer alıyor. Captur, mild hybrid EDC 160 bg ve E-Tech full hybrid 145 bg olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunuluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA