Arjantin'de en makbul et sığır eti. Ama geleneksel et ziyafetlerinde servis sığır ile başlayıp, domuz, kuzu ve oğlak ile devam ediyor. Göğüs kısımlarından açılmış karkas etler bir tür çarmıha geriliyor. Ön ve arka yüzeylerinin tahta gibi düz, her tarafın ateşle aynı mesafede olması için kaburgalar ve kol, bacaklar satırla kırılıyor. Ardından özel olarak hazırlanmış, zemini kumla kaplı et çevirme alanının ortasında meşe odunlarından bir ateş yakılıyor. Izgara ustası simsiyah frak giymiş, beyaz gömlekli, başında şapkasıyla daha çok bir diplomatı andırıyor. Çarmıha gerilmiş etler ateşin etrafında kuma saplanıyor. Usta, rüzgarın yönü, ateşin sıcaklığına göre bu etleri öne, arkaya alıyor, belirli bir eğimle ya da dik olarak yerleştiriyor. Pişme süresi 5 - 6 saat. Ardından etler porsiyonlar halinde satırla parçalanıyor ve servis ediliyor. Arjantinli dostlar, evlerde bu geleneksel yöntem yerine bizim mangal sistemimizin uygulandığını, eğer misafir gelecekse, mangal için alınacak et miktarının kişi başına 800 gram olarak hesaplandığını söylediler. Kısacası, bu ülke tam bir et cenneti. Arjantinlilerin tek şikayetleri, en güzel etlerin ülkenin borçlarını kapatmak için yurt dışına ihraç ediliyor olması.