Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÖRS

Konserve sardalya üretimi

"20. yüzyılın başlarında ülkemizde sardalya konservesi ürtimi henüz yaygın ve yeterli miktarda değildi. İthal edilenler ise oldukça pahalıdır. Osmanlı insanı sardalyayı çoğunlukla ya taze ya da tuzlanmış olarak tüktmektedir ve geçmişi çok eskilere giden tuzlu sardalya daha yaygındır. 1914'e gelindiğinde Gelibolu'da Camariani Freres adlı bir müessesenin konserve sardalya ile özelleştiğini görüyoruz."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA