Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Haftanın lezzet listesi

ARAPSAÇININ KARAKTERİ:
"Benim için bir ot böreğine karakterini veren Arapsaçı, yani yabani rezenedir" diyordu Hülya Ekşigil, hafta içinde Instagram'a koyduğu bir fotoğrafın altında. "O yoksa başka, o varsa bambaşka bir börek oluyor. Neyse ki pazarlarda hâlâ var. Miktarında dikkatli olmak gerek, baskınlıkta taze sarımsaktan geri kalmaz."

BAKLAYA DERMOTOLOG:
"Bakla, bazı burunlarda tesadüf edilen ve Frenkçede 'Points noire' denilen arızadan, yani kabuğunun üzerindeki o siyah siyah leke ve beneklerden dolayı, fikrimce bir cilt hekiminin tedavisine yahut da tesirlerine inanamadığım tuvalet kremlerini birer defa tecrübeye muhtaçtır" der Refik Halid Karay. "Fakat bu kusurlu kabuğundan soyulan bakla, zeytinyağlı iç bakla bir nefisedir; iç baklalı pilav ise bir ziyafete bedeldir."

CEVİZİN TAZESİ:
Yolda çevirip taze ceviz satmaya çalışan, çoklukla da terslenen çocukları özlemiyor musunuz?

ÇAĞLA ÇEŞİTLEMESİ:
Zeytinyağlısı muazzam oluyor. Cacığa da pek yakışıyor.

DİL ZULMÜ:
Evde dil pişirmek, zorlu bir macera. İyi pişmeyince 'elbise'si çıkmıyor, fazla pişince de dokusunun karakterini kaybediyor. Sonuç:
İkinciye yakındı; lezzet yerinde ama Instagram'lık foto çıktığı söylenemez.

ENGİNARA METHİYE:
Dünyanın en fotojenik, en dekoratif sebzesi, yenen çiçeklerin en haşmetlisi... Hangisi Egeli, hangisi uçan daire şekilli, hangisi silindir başlı? Teşhis etmeli, kıymetini bilmeli, tam da dönemiyken onunla delirmeli!

FİRUZE NEREDE:
Her tabağı lezzetli, günbatımı şahane olan bir modern meyhane: Şişhane'de, İKSV binasının tepesinde...

GÖNÜL PAKSOY SOFRASI:
Şehrin en efsane sofrasını kurar. Her tabağı ayrı sanat eseridir. Estetik duygusu da bilgisi de eşsizdir. Renkler, dokular, tatlar ve ardındaki düşünce insanı her defasında sarsar. Yine yaptı.

HOŞAFA İADEİ İTİBAR:
Fena olmaz mı? Çilek hoşafı... Üzüm, kayısı, erik, vişne hoşafı yaza yakışmaz mı?

İBİZA NEREYE DÜŞER:
En yakın pastaneye! Son dönemin moda tatlılarından biri İbiza. Bir de Malaga var!

KANTİN'İN VEDASI:
Sadece bir lokanta değil, Nişantaşı'nı Nişantaşı yapan en nevi şahsına mahsus markalardandı. Şemsa Denizsel, birkaç yıldır aklından çıkaramadığı zeytinliğine kavuşmak ve oradan başka yollara sapmak için geçtiğimiz pazar günü Kantin'i kapadı. Bir devrin de kapandığını söyleyen ve Şemsa için sevinse de kendi için üzülen çok oldu.

LALELİ Mİ, LALESİZ Mİ:
İstanbul trafiğini lalesiz tercih ederiz, çünkü lale turları Boğaz'ı kilitliyor. Ama iyi bir zeytinyağı peşindeyseniz: Laleli hiç fena değil.

MSA'NIN SERVİSİ:
Evet herkes öğrenci, bunu anlıyor ve seviyoruz da, nasıl demeli...

NARGİLECİ TERÖRÜ:
Sağ sol, yer gök, köşe bucak... Bir noktada durulacak diye umduk, heyhat...


ORUCA SON ON:
Sıcak pideler, hâkim olunan nefisler, buluşturan iftarlar, paylaşılan hurmalar... Ramazan'a 10 gün kaldı.

GO RAVENT GO:
Turtalarda demirbaş artık. Habuki tek arzum buraya 'went' yazabilmek!

SUNA SEFASI:
Kandilli'de, denizin dibinde, bin yıllık Suna. Pişman etmez, mutlu eder.

ŞEVKET YİNE FİRARDA:
Birkaç yıldır teşhis ettiğimiz kendini naza çekme hali sürüyor anlaşılan; şevketibostan yine yok ortalarda...

TARİF TEFERRUAT MI:
Mutfak ikiye ayırıyor insanları: 1. Milimi gramına tarife sadık kalanlar. 2. Reçeteyi hiç iplemeyip spontane ilerleyenler. Kişiliğe dair ipucu verir mi bu?

ÜZÜLME, ÜZÜM YE:
Kışın servet istedikleri salkımlar biraz normalleşti mi? Isabella, nerdesin?

YABANİ KUŞKONMAZ:
Erkek soğanla birbirlerine çok yakışıyorlar. İkisini az sızmayla biraz döndürdünüz mü, ister yumurta kırın üstüne, ister et/balık yanına, ister tek başına, hatta tatlı niyetine!

ZİYADE & ZİYAN:
Ziyade olsun, ziyan olmasın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA