Türkiye bugün bir kez daha demokrasi şenliği yaşıyor. Yerel seçimler için sandığa gidiyoruz. Son yıllarda her seçim süreci bize farklı tecrübeler kazandırdı. Bu kez de yerel seçimlerle ekonomi politikalarının değişebileceğine inandırmaya çalıştılar bizi. Önce "10 TL olacak dolar" efsanesini yaydılar, sonra ufak ufak müdahaleye başladılar. BDDK ve Merkez Bankası'nın karşı müdahalelerinden sonra da "Yabancı yatırımcı ürkecek" endişesine(!) kapıldılar.
Haklı oldukları bir taraf var. Yerel seçimlerle çok şey değişecek. Çünkü önümüze seçimsiz, ekonominin yeniden inşa edilebileceği 4,5 yıllık dönemin kapısı açılacak. "Bekleyenler kulübü" için kötü haber. Çünkü çalışmak zorunda kalacaklar. Türkiye ekonomisi için ise yarın, yeni bir başlangıç. Bu ay içinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan hem ekonomide yeni yol haritasını öğrenme şansımız olacak hem de Albayrak'ın yabancı yatırımcılarla buluşmaları hız kazanacak. Öte yandan Türk ve ABD iş dünyası iki ülke arasındaki yeni ticaret hedefi olan 75 milyar dolara ulaşmak için hazırladıkları stratejileri açıklayacaklar. Yani ekonomide daha hareketli günler bizi bekliyor.
Bu dönemde seçim olmasının ise şöyle bir faydası oldu. Ekonomi yönetimi KOBİ, iş dünyası, esnaf, genç, vatandaş her kesimle kucaklaştı; sorunlarını dinleme şansı buldu. Ankara'da görüşme fırsatı bulduğumuz Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da bu noktaya parmak bastı. Pekcan, 21 ilde 27 bin 550 esnaf ve sanatkârla, 5 bin 40 iş insanı ve 3 bin 720 vatandaşla bir araya geldiğini söyledi. Bu toplantılarda iş insanlarından 300'ü bakanlığına ait toplam 840 talep gelmiş. Taleplerin büyük bir kısmı ÖTV, KDV, Eximbank imkânlarının artırılması ve teminat mektuplarıyla ilgili talepler olmuş. Tüm taleplere de yanıt verilmiş. Pekcan, "Sahada birebir temasta olmak önemli" diyor.
Yarın Türkiye ekonomisi için durmadan koşma vakti. Ama bugün sandığa gidip oyunuzu kullanın. Yaşadığınız şehre bugün sahip çıkın ki geleceğin inşasına katkıda bulunmuş olun. Memleketimize şimdiden hayırlı olsun.