İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi, kentle ilgili pek çok yeni projeyi tetikliyor, bunlardan biri de İstanbul Gıda Platformu oldu.
Bu platformla, sağlığımızı birinci dereceden ilgilendiren gıda konusunda, bütün gıda çevreleri bir araya gelecek; birlikte karar alıp, uygulayacak. Valiliğin onayı ile resmiyet kazanan oluşumda; İstanbul Valililiği, Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ile üniversiteler, gıdayla ilgili sendikalar, meslek odaları ve dernekler birlikte çalışacak.
İstanbul Vali Yardımcısı Hürrem Aksoy platform tanıtım toplantısında amaçlarını şöyle özetliyordu:
"Amacımız AB süreci ve İstanbul'un 2010 Kültür Başkenti seçilmesiyle sağlıklı, kaliteli, güvenli ve dünya standartlarında gıda üretimiyle tüketimini teşvik etmek; gıda sektörü ve mutfak kültürümüzün geliştirilmesi ve tanıtılmasına katkıda bulunmaktır."
AB yolculuğundaki Türkiye'nin gıda standartlarını yükseltmesi kuşkusuz çok önemli. Kriterlere daha hızlı uyum sağlayabilmemiz açısından da bu platform etkili olacağa benziyor.