Dünya mutfağında, kaz ciğerinin önemi bilinir.. Ama kaz etinin özel bir yeri var mı doğrusu bilmiyorum. Bildiğim, Kars'ta kaz eti yemeği neredeyse simgesel bir öneme sahip. Bunu da İstanbul'a ilk kez Gürbüz Çapan taşıdı. Dün Ataşehir Nivan Restorant'ta Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 'Kars ve Kaz'ı biraraya getirerek basına bir yemek verdi.
Kars'a özgü bir yöntemle kurutulmuş kaz eti ve kaz ciğerli iç pilav gerçekten güzeldi. Geceye çok sayıda basın mensubu katıldı. Ancak hepsinin kafasında aynı soru vardı: Kars ve Kazı biraraya getiren bu gecenin anlamı neydi? Soruyu ilk seslendiren Enis Berberoğlu oldu. Şakir Süter de masadakilerin bu merakını ev sahibi Gürsel Tekin'e sordu. Tekin, sözü CHP Kurultay'ın getirerek: "Kurultay'a hazırlanıyoruz. Biz de Parti Meclisi'ne adaylığımızı koyacağız. Bunun tanıtımını yapıyoruz" diye esprili bir cevap verince araya Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk girdi; "Tabii tabii, kazlardan sana sıra gelirse..." Başkan Öztürk, espriyle de olsa kurultayda değişim beklediğini bir kez daha dile getirmiş oldu.
Gece Hüseyin Turan'ın türküleriyle geç saatlere kadar sürdü.