Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Opet'in tuvaleti 2.500 km yaptı

Nurten Öztürk, Gelibolu yarımadasındaki tuvalet sorununu çözmek ister. Özellikle 18 Mart ve 24 Nisan anma törenlerinde büyük bir turist akınına uğrayan bölgede tuvalet sorunu öylesine büyüktür ki, insanlar kapıları çalıp, hanelere girmeye çalışır. Öztürk, önce Alçıtepe'deki tek üstelik de derme çatma olan tuvaleti arkaya doğru büyüterek onarmak ister. Ancak proje kabul edilmez.

SEYYAR DA OLSA OLMAZ!
Bunun üzerine, bölgenin sit alanı olmasını da göz önünde bulunduran Öztürk 35 gözlü, atık deposu ve su tankı olan seyyar tuvalet yaptırır. Tuvaletin yapımı tamamlanınca, Alçıtepe'de kendilerine gösterilen yere yerleştirilir. Ancak bir gece Öztürk'ün telefonu çalar: Yaptırdığınız tuvalet taşlanıyor! Öztürk şaşırır ve neden diye sorar. Öğrenir ki, WC'nin yakınındaki bir iş yeri kendi ücretli WC'sinin eskisi kadar kullanılmayacağı düşündüğü için halkı kışkırtmıştır. Muhtar da yardımcı olamaz. Hal böyle olunca, yine üç TIR gönderilip, WC bu kez Kilitbayır'da yerleştirilir. Tam sorunlar sona erdi diye düşünürken, bu kez Anıtlar Kurulu devreye girer ve sit alanındaki bu tuvaletin kaldırılmasını ister. Bu arada, orada tarihi olmayan eski bir karakolu da restore ettiren Opet'e dava yolu da görünmüştür. 'Karakol binasını neden yaptırdınız ve neden tuvaleti buraya koydunuz" davası. Tuvaletin Çanakkale'den gitmesi şart olur. Peki nereye? Biraz araştırınca, Elazığ Harput'u bulur. Harput'la irtibata geçilir ve üç TIR'a yüklenen WC bu kez Harput'un yolunu tutar. Ancak sıkı durun! İşler yoluna girdi, Harput da modern bir tuvalete kavuştu diye düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Öztürk, Elazığ'daki ekibinden yine bir telefon alır: 'Tuvaletler Elazığ'da da sıkıntı yaşıyor. Koruma Kurulu izinleri alınamıyor!" Nurten Öztürk sonunda ne yapacağını bilemediği tuvaletleri elinden çıkartmaktan başka çaresi olmadığını görür. Son çareyi Silahlı Kuvvetlere başvurmakta bulur. Sonunda, Eceabat için yapılan, Harput'a kadar giden tuvalet, Ankara'da askeri kışlaya doğru TIR'la yola çıkartılır. Özürk'ün, "O kadar büyük ki, üç parçaya ayırdıklarını ve kışlalarda kullandıklarını öğrendim' dediği tuvalet 60 bin YTL'ye mal olmuş ancak 2500 km yol yapınca, taşınma maliyeti değerinin 3 katını çoktan geçmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA