S.1- Reenkarnasyona inanmak doğru mu?
C-1- Reenkarnasyon denilen, ruhun başka bir bedene girerek yeniden hayata dönmesi inancı bir safsatadan ibarettir. Her kesin bir bedeni ve bir ruhu vardır. Ruh bedeni terk ettiğinde ölüm hadisesi meydana gelir. Beden çürür, ruh ise -bedenle irtibatlı olarak ki,bu irtibat manevi bir bağdır- ya azab veyahut nimet görür. Reenkarnasyonun safsata olduğunu belirleyen ayetlerden birisi Müminun suresinin 99 . ayetidir. Bu ayeti kerimede insanların dünyaya dönmelerine engel olan bir berzahtan-perdeden, engelden bahsedilir. Yani ölenler, isteseler de, istemeseler de dünyaya dönemeyeceklerdir.
S.2- Bütün malımı bir çocuğuma bıraksam günaha girer miyim.?
C-2- Elbette bir çocuğunuza daha çok meyl edebilirsiniz Ama miras, Allah'ın koyduğu bir haktır. Belli gerekçeler olmaksızın, mirastan çocuğunuzu mahrum etmeniz caiz olmaz.
S-3- Doğum yaparken ölen kadının yeri neresidir?
C-3- Hz. peygamber doğum yaparken ölen kadının şehit olduğunu haber veriyor. Bu hadis, kadını yücelten bir tespittir. Kadını kaybedenlere ve geride kalanlara ve de hayatını kaybeden cenine de bir tesellidir.
S-4. Cehennem azabı kalıcı mıdır?
C-4- Müslüman kişi-Allaha ve Hz. peygambere iman edip bu imanla öldükten sonragünahları ne kadar çok olursa olsun cehennemde sonsuza kadar kalmaz. İşlemiş olduğu günahların cezasını çeker ve sonunda Yüce Allaha iman ettiğinin karşılı olarak cehennemden çıkar. Elbette her günahın ve iyiliğin karşılığı görülür. Hiçbir şey kaybolmaz. Günahkar Müslüman günahını ödedikten sonra şefaatle veya Yüce Allah'ın umumi affıyla cehennemden çıkar. Elbette bu Müslüman ile, cezasız cennete giren Müslüman arasında makam farkı olacaktır.
S-5-Mazlumun bedduası tutar mı?
C-5- Allah'a inanmasa bile, mazlum olan kişi beddua etse, bedduası karşılık bulur. Çünpeygamberimiz, mazlum ile Allah arasında hiçbir perde yoktur, buyurmuştur. Burada peygamberimiz Müslümanı veya gayri müslimi ayırmamıştır. Onun için hiç kimsenin bedduasını almamak lazım. Ahiret alemine zalim sıfatıyla gitmemeye çabalayın.
S-6-Sonradan Müslüman olan kişi sünnet olmak zorunda mı?
C-6- Sünnet olmak, Müslümanların adetlerinden ve İslamın önemli şiarından-sembollerinden- dir.Önemli bir sünnettir. Hz. İbrahimin uyguladığı bir emirdir. Sonradan Müslüman olan bir insanın sünnet olması yerindedir. Ama, Müslüman olduktan sonra sünnet olmazsa, Müslümanlığına zarar gelmez.Sadece bu konudaki sünneti terk etmiş olur.