Türkiye'de günde 4 milyon 900 bin ekmek çöpe atılıyor.
Bir yılda çöpe atılan ekmek sayısı ise 1.7 milyar.
Türkiye'de çöpe atılan ekmekle yaklaşık 2 milyon insanın bir yıllık gıda ihtiyacını karşılamak mümkün.
Türkiye'de ekmek kutsaldır; yere düşse bile öpülüp bir kenara konur. Bayat ekmek çöpe atılmaz; köfteye konur, tirit yapılır, kızartılır kahvaltıda yenir.
Peki, bu kadar çok ekmek neden çöpe gidiyor? Restoran, otel gibi toplu yemek yenen yerlerde ekmeklerin daha çok israf edildiğini düşünüyorum ama günde 5 milyona yakın ekmeğin çöpe gitmesi akıl alır gibi değil!
Ekmekte israfı önlemek için TV'de kamu spotları yayınlanmalı.
50 gramlık mini roll ekmeklerin satışı teşvik edilmeli.