Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Söyle kaç FETÖ kitabını çöpe attın?

Son birkaç yıldır Türkiye'de sadece FETÖ konuşuluyor. Belki de hiçbir örgüt FETÖ kadar ülkemize zarar vermedi. 15 Temmuz'u yaşadık, Meclis bombalandı, halkın üzerine bomba yağdı, 249 şehit verdik, insanlar FETÖ'ye karşı ülkeyi korurken kollarını, bacaklarını kaybetti. Bugün 6 yaşındaki bir çocuk bile FETÖ'nün ne anlama geldiğini anlatır size. Öte yandan bir bakıyorsunuz Türkiye'nin en çok izlenen kanallarından Kanal D'de, en çok izlenen dizilerden biri olan 'Çocuklar Duymasın'da FETÖ'nün faaliyetlerini anlattığı 'Barış Köprüleri; Dünyaya açılan Türk Okulları' isimli kitap ekrana yansıyor. Dizinin yapımcısı Birol Güven, söz konusu kitabın içeriğinin bilinmeden aksesuvar amaçlı kullanıldığını söyleyip özür diledi. Elbette gözden kaçmış olabilir ama ortada yanıtlanması gereken sorular var:
Geçtiğimiz yıl Kanal D'de 'Vatanım Sensin' dizisinde FETÖ ile ilgili subliminal mesajların olduğu iddia edilmiş ve dizinin senaristlerinden bazılarının FETÖ ile ilgili film ve dizilerde çalıştıkları ortaya çıkmıştı. Bu nasıl bir rastlantıdır ki ;şimdi aynı kanalda FETÖ için çok önemli bir kitap ekrana geliyor. Hadi yine de dekorcunun hatası diyelim fakat kitap sanki görünmesi istercesine kitaplığa konmuş gibi duruyordu. Zaten bu skandal da izleyiciler ekranda görünce ortaya çıktı. Tartışılması gereken bir diğer konu da; kamera açıları. Özellikle 'Haluk' karakterinin ayakta durduğu anlarda kitap bariz bir şekilde ekrana yansıyor. Hadi dekorcu ve kameraman fark etmedi, bu dizi çekildikten sonra izlenmiyor mu?
Birol Güven için gerçekten zor bir durum; tam da hükümet güzellemeleri yaparken oldu mu şimdi bu? Aslında 'Barış Köprüleri; Dünyaya Açılan Türk Okulları'nın kitabının yazarlarının arasında rahmetli Toktamış Ateş ve Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın olması her şeyi özetliyor. Ne yazık ki, bir dönem medya, sanat ve siyaset dünyasından birçok önemli isim FETÖ'nün yanında durdu, bilinçli ya da bilinçsiz onun propagandasını yaptı.


Birol Güven, 2013 Türkçe Olimpiyatları'nda jüri üyesiydi.

NE DİYELİM GÜVEN'E?
Birol Güven de vakti zamanında Türkçe Olimpiyatları'nın jüri üyesi oldu, oyuncularını FETÖ'nün organizasyonlarına taşıdı. Acaba Güven'in başka hangi dizilerinde FETÖ'nün kitapları ekrana yansıtıldı, açık ya da üstü kapalı cemaatin propagandası yapıldı? Dizi sektöründe olanlar bilir; yapım şirketlerinin belli dekor ve aksesuarları vardır ve her yeni dizide bular kullanılır. Muhtemelen söz konusu FETÖ kitabı da o aksesuvarlar arasında yer alıyordu ve belki de dizilerde de kullanıldı. Kitap skandalı patladığı gece acaba Birol Güven kaç FETÖ kitabını çöpe attı?
Kitap küçük bir mesele gibi görünmesin! 15 Temmuz öncesi ya da sonrasında dizilerde, filmlerde kendi kitaplarının birkaç saniye görünmesi için bile uğraşan FETÖ'nün ne kadar ince çalıştığını gösteriyor! Kitap tartışmasından en çok zararı görecek olan da Birol Güven değildir, yine bu ülkedir. Avrupa'da bir kitap için bile soruşturma başlatıldı haberlerinin gündeme gelmesinin FETÖ davalarına zararı dokunacaktır. Yurt dışında Türkiye'nin FETÖ paranoyasının esiri olduğu algısı yaratılmaya çalışılıyor.
Birol Güven'in bir dönem ulusal büyük kanallarda iş bulamazken TRT'de birçok dizisinin nasıl ekrana geldiği de araştırılmalı. Birol Güven, "Bana ve ekip arkadaşlarıma istediğinizi söyleyin, aptal deyin, salak deyin, cahil deyin ama FETÖ'cü demeyin" diyor. Elbette bir kitap yüzünden Güven'in FETÖ'cü olduğunu iddia edemeyiz ama ilişkileri araştırılmalı! Peki, Güven'e ne diyeceğiz? Çok zeki bir yapımcı olduğu ortada, cahil de değil. Birol Güven'e 'Her devrin adamı, güç kimdeyse onun yalakası' desek uyar mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA