Koronavirüs salgını nedeniyle konserlere ara verilmesi, eğlence merkezlerinin kapatılması kültür-sanat sektörünü çok etkiledi. Müzisyenden sahne tasarımcısına, tiyatrocusuna kadar geniş yelpazesi olan sektör büyük yara aldı. Ancak bazı klavye delikanlıları, bu yarayı kapatmak adına yapılanları karalama derdine düştü. Bu isimler, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen İstanbul Yeditepe Konserleri'ni bilip bilmeden eleştiriyor; yok '30 milyon harcanmış', yok 'İzlenmiyormuş' diye... İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir, önceki gün aylardır sahneye, enstrümanına hasret olan sanatçılara, müzisyenlere can suyu olan bu projeyi karalayanlara sosyal medyada tokat gibi bir cevap verdi. O yazıda Özdemir, şunları dile getirdi: "Pandemi sürecinde devlet verdiği desteklerle milyonlarca vatandaşa şefkat elini uzattı. Milletimizin salgın nedeniyle içinde bulunduğu sıkıntılı ortamı bir nebze olsun hafifletmek ve müzik sektörüne destek olmak amacıyla düzenlediği konserleri siyasi malzeme olarak kullanmak, samimiyetten uzaktır. Her sektöre destek olduğumuz gibi müzik sektörüne de destek olmak ve o sektördeki emekçilerin ailelerini düşünmek mecburiyettir. Emekçileri sadece kirli siyasetlerine alet edebildikleri sürece seven sözüm ona emekçi dostu çevreler, bir kez daha gerçek yüzünü göstermiştir. Sanat emekçilerimizin de yanında olmaya devam edeceğiz. Müzik susmayacak." '
İDDİALAR GERÇEK DIŞI'
Karalama kampanyasına bir de İletişim Başkanlığı'ndan açıklama geldi: "İstanbul Yeditepe Konserleri'nin 30 milyon liraya mal olduğu şeklindeki ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Konserlere ilişkin asılsız iddia, yalan ve çarpıtma ile algı operasyonu yapanlar hakkında hukuki yollara başvurulacak." Peki bu konserler madem izlenmiyor, neden konser fotoğrafları ve videoları sosyal medyada en çok yapılan paylaşılan oluyor? Sanatçı ve müzisyenlerin milletin biraz nefes alabilmesi için şarkılar söylediği konserlerle ilgili böyle çirkin paylaşımlar yapanlar, acaba bu zor günlerde bir kişiye bile destek oldu mu?
Onlar Kuruçeşme'de söyledi, hayranları evlerinde dinledi
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın İletişim Başkanlığı koordinasyonunda düzenlediği İstanbul Yeditepe Konserleri, Demet Akalın ve Alişan konserleri ile devam etti. İkili, geçmişten günümüze en sevilen şarkıları ile izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. T.C. Cumhurbaşkanlığı, İletişim Başkanlığı ve Poll Production YouTube kanallarından yayınlanan konserler, ay boyunca devam edecek.
Emrah bırak detone olanları, biraz yapıcı ol!
Çocuk yaşta şöhret olup birbirinden güzel arabesk şarkılara imza atan Emrah, şu sıralar reklam peşinde. Emrah, zaten son yıllarda şarkılarından çok müzik dünyasındaki agresif çıkışlarıyla adından söz ettiriyor. Bir süre önce de Acun Ilıcalı'ya şarkılarını çaldığı için dava açmıştı. Tabii ki izinsiz çalınırsa hakkını araması gerekir. Ancak sanatçı biraz Sezen Aksu, Orhan Gencebay gibi hoşgörülü, kucaklayıcı ve paylaşımcı olmalı... Emrah, geçtiğimiz günlerde de sosyal medyada isim vermeden birtakım çirkin sözler söyledi birileri hakkında; 'Detone olmuş, sirtone olmuş' vs... Emrah'cığım müziğe yıllarını vermişsin ancak sirtone değil, sürtone olacak. Ayrıca her sanatçı sürtone de olur, detone de. Bunu 40 yıldır sanatın içinde olan biri olarak sen de bilmelisin. Ayrıca bazı sürtoneler kulağa hoş da gelir. Biraz ayıp olmuyor mu! En son ne zaman konser verdin, ne zaman canlı olarak dinledik seni hatırlamıyorum. Meslektaşlarını bu zor zamanlarda eleştireceğine biraz yapıcı ol. Bu arada yeni yaptığın 'Salgın' şarkın da duyulmadı, buradan yazayım da belki duyan olur. Yeni şarkılarla, konserlerle ilgilen, bırak kim sürtone, kim detone olmuş diye. Halk dinliyor, seviyor.