Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PROF. DR. MEHMET ÖZ

Bağışıklığı zayıflatıyor

* Hindistan cevizi yağı, hayvansal gıdalar gibi kolesterolü yükseltir ve tüm doymuş yağlar, yaşlanmayı hızlandırır.

*
Hindistan cevizi yağı; doktorların 'RAS geni' olarak belirledikleri zararlı aile genlerini ortaya çıkarır ya da faaliyete sokar...

* Bu zararlı hücreler ise vücudunuzda; kalp hastalıkları, kalp krizi, kırışıklıklar ve bağışıklık sistemini zayıflatıcı etkiye yol açan iltihaplı proteinlerin ortaya çıkmasını sağlar.

*
İnsülin direncini artırarak, diyabet ve kalp hastalıkları riskini çoğaltan doymuş yağlar; hızlı yaşlanmanın yanı sıra hafızanız için de olumsuz etki yaratır. Ayrıca beyinde hatırlama ve öğrenmeyi etkileyen kimyasalları azaltırlar.

* Güney Carolina Tıp Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı bir deneye göre; hindistan cevizi veya soya fasulyesi yağıyla beslenen bir farede, diğer yağlarla beslenen farelere oranla daha çok iltihaplanma (inflamasyon) görüldü!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA