* Hindistan cevizi yağı, hayvansal gıdalar gibi kolesterolü yükseltir ve tüm doymuş yağlar, yaşlanmayı hızlandırır.
* Hindistan cevizi yağı; doktorların 'RAS geni' olarak belirledikleri zararlı aile genlerini ortaya çıkarır ya da faaliyete sokar...
* Bu zararlı hücreler ise vücudunuzda; kalp hastalıkları, kalp krizi, kırışıklıklar ve bağışıklık sistemini zayıflatıcı etkiye yol açan iltihaplı proteinlerin ortaya çıkmasını sağlar.
* İnsülin direncini artırarak, diyabet ve kalp hastalıkları riskini çoğaltan doymuş yağlar; hızlı yaşlanmanın yanı sıra hafızanız için de olumsuz etki yaratır. Ayrıca beyinde hatırlama ve öğrenmeyi etkileyen kimyasalları azaltırlar.
* Güney Carolina Tıp Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı bir deneye göre; hindistan cevizi veya soya fasulyesi yağıyla beslenen bir farede, diğer yağlarla beslenen farelere oranla daha çok iltihaplanma (inflamasyon) görüldü!