4 KİŞİLİK
Küp doğranmış hindiyi zeytinyağında soteleyin. Küp doğranmış sebzeleri ve baharatları ekleyip sebzeler pişene dek soteleyin. Yağlanmış tavaya bir adet yufkayı parçalayarak yerleştirin. Üzerine ılınmış harcı yayın. Kalan yufkayı da parçalayıp üzerine yerleştirin. Orta ateşte önlü arkalı pişirin.
MALZEMELER
2 adet yufka
300 gr. hindi
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1'er adet patlıcan, kabak, kırmızı biber ve soğan
1'er tatlı kaşığı karabiber, pul biber ve tuz
4 KİŞİLİK
Dereotlu kereviz çorbası
Kerevizin kabuklarını soyup rendeleyin. Üzerine limon suyunu sıkın. Unu tereyağında iki dakika kavurun. Sütü ve kerevizleri ilave edin. Suyu koyup kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin. İnce doğranmış dereotu katarak karıştırın.
MALZEMELER
2 adet kereviz
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
5 su bardağı su
1 adet limonun suyu
Tuz
Dereotu
6 KİŞİLİK
Yoğurtlu bulgur
Bulgura rendelenmiş soğan, yumurta, tuz ve kırmızıbiberi ekleyip yoğurmaya başlayın.
Ara sıra elinizle soğuk su serpip yumuşak, macun kıvamında hamur yapın. Hamurdan da irice köfteler yapıp kaynayan suda beş dakika haşlayıp çıkartın. Üzerine tereyağında yakılmış nane ve sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
Nane, kırmızıbiber
3 diş sarımsak