Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ev yapımı pideye ne dersiniz?

Vazgeçilmeyen lezzetlerimizden biri olan, kaşarlı, kıymalı ve kuşbaşılı olarak hazırlayabileceğiniz, her damak lezzetine hitap eden pideyi, evde son derece uygun fiyata yapabilmek mümkün. Hazırlarından daha da lezzetli olduğunu söyleyebilir ve evlerinizi pide salonlarına dönüştürecek bu tarifimi denemenizi tavsiye ederim. Uğraştırıcı gibi görünebilir ancak yaptığınızda kolay bir tarif olduğunu siz de göreceksiniz. Bu lezzete değeceğine eminim. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.



PEYNİRLİ PİDE
MALZEMELER
150-200 gr. tel peyniri
1 su bardağı un
1 çay kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
1 çorba kaşığı tereyağı
YAPILIŞI: Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Yaş maya, toz şeker ve suyu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edin ve yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında dinlendirin. Hamuru yuvarlak açın ve kenarlarını içe kıvırın. Kıyılmış tel peyniri ortasına yerleştirip 280 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı koyup servis yapın.



KÖZ PATLICANLI KIYMALI PİDE
MALZEMELER
PİDE HAMURU İÇİN:
1 su bardağı ılık su
1 paket maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
5-6 bardak un
İÇİ İÇİN:
1 kg. dana kıyma
2 adet soğan
3 adet domates
Yarım demet maydanoz
Sivri biber
1'er kaşık pul biber, kırmızı toz biber, tuz
1.5 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
3 adet közlenmiş bostan patlıcan
YAPILIŞI: Maydanoz hariç tüm iç malzemelerinizi ayrı ayrı robottan geçirin. Maydanozu ise doğrayın. Kıymayı, baharatları ve diğer bütün malzemeleri ekleyip karıştırın. Közlenmiş patlıcan ile karıştırın. Etiniz yağsızsa biraz yağ ekleyin. Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın. Hamuru için; su, maya ve şekeri karıştırın, kabarana kadar bekleyin. Bütün malzemelerini ekleyin ve yoğurun. Hamurunuzu dinlenmeye bırakın. Hamurunuzu bezelere ayırıp uzunlamasına açın, ortaya içini dökün. Pide şekli verip yağlı kağıda dizin. 250 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Tereyağı sürüp servis edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA