Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Sürpriz kuru fasulyeli lezzetler

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün kuru fasulye ile yapılabilecek köftelere yer veriyorum. Vegan beslenmenin baş tacı olan kuru fasulye ile alternatif köfte tariflerimi umarım beğenirsiniz.

KURU FASULYE KÖFTESİ

MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 adet kuru soğan
10 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Maydanoz
Dereotu
Tuz




YAPILIŞI: Öncelikle haşlanmış kuru fasulyeyi robotta çekelim. Ardından kuru soğanı, maydanozu ve dereotunu da robotta çekelim ve yoğurma kabımızın içerisine alalım. Baharatları, unu, yumurta ve kabartma tozunu da ekleyip yoğuralım. Köfte şekli verelim. Köftelerimizi kızgın yağda iki taraflı pembeleşinceye kadar kızartalım.

KURU FASULYE MÜCVERİ

MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2 adet yumurta
Yarım yeşil biber
Bol miktarda kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze nane
4-5 adet taze soğan
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karbonat
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Az sıvı yağ
YAPILIŞI: Öncelikle kuru fasulyenin kabuklarını soyun ve ezin. Üzerine diğer bütün malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın. Yeşillikleri mümkün olduğunca ince doğrayın. Az sıvı yağ koyduğunuz yapışmaz tavaya kaşık yardımı ile dökerek dilediğiniz boyutta köfteler yapıp, her iki tarafını da pişirin.

KURU FASULYELİ FALAFEL

MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 adet orta boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karbonat
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Sıvı yağ
YAPILIŞI: Haşlanmış kuru fasulye, kuru soğan, sarımsak ve sapları ayıklanıp yıkanmış maydanozlar rondodan geçirilir ve yoğurma kabına alınır. Üzerine 1 adet yumurta kırılır ve un, karbonat, kimyon, kişniş, karabiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğurulur. 1 saat kadar buzdolabında bekletildikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Derin bir tavada bol kızgın sıvı yağ ile kızartılır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA