Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Pişman etmeyen lezzetler

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, ani gelen tatlı krizlerini bastıracak masum çözümlere yer veriyorum. Hem tatlı yemiş hissini yaşamayı, hem de sonunda suçluluk duymamayı kim istemez ki? Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

CEVİZLİ KURABİYE

MALZEMELER
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı bal
1.5 su bardağı çavdar unu veya tam buğday unu
1 çay bardağı irice doğranmış ceviz
1/2 çay bardağı doğranmış bitter çikolata
1/2 çay kaşığı karbonat
1 damla limon (karbonatın aktive olması için)
Tuz
Tarçın
Vanilya




YAPILIŞI: Yumurta, tereyağı ve balı çırpıyoruz. Bir parça tuz, vanilya, tarçın, karbonat ve limonu ekleyip karıştırıyoruz. En son doğradığımız çikolata ve cevizleri ekliyoruz, streç filme sarıp beş dakika buzdolabında bekletiyoruz. Çıkarıp bıçak ile dikkatlice dilimleyip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. 180 derece fırında 15-20 dakika pişiyoruz.

SAĞLIKLI LEZZET TOPLARI

MALZEMELER
3 su bardağı yulaf
İstenilen miktarda fındık
1 çay bardağı kuru erik veya kuru kayısı
2 adet olgun muz
8-10 adet çekirdeği çıkarılmış hurma (isteğe bağlı)
ÜZERİ İÇİN:
İsteğe göre kakao, kırılmış fındık, toz Antep fıstığı, Hindistan cevizi vb.
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi birleştirip rondodan geçiriyoruz. Harçtan istediğimiz büyüklükte toplar hazırlıyoruz. Topları, isteğe göre kakao, Antep fıstığı, fındık ya da Hindistan cevizine buluyoruz.

DİYET CHEESECAKE

MALZEMELER
ALT TABAN İÇİN:
1 su bardağı badem unu
1 su bardağı yulaf ezmesi
4 iri hurma (1 bardak sıcak suda bekleyecek.)
İÇ DOLGUSU İÇİN:
2 yumurta (akı ve sarısı ayrılacak)
200 gr. labne
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
250 gr. bal kabağı (hurmaları suyuyla birlikte püre haline getirip bal kabaklarıyla pişiriyoruz.)
4 hurma (1 bardak suda beklemiş)
1 çay kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI: Badem ve yulafları un haline getiriyoruz. Hurma püresini de içine ekleyip alt tabanını elde ediyoruz. İç dolgusu için, öncelikle yumurta beyazını çırpıyoruz. Diğer yandan yumurta sarısı, labne, yoğurt, hazırladığımız hurmayla pişirdiğimiz kabak püresini de içine ekliyoruz. Sonrasında nişasta ve en son yumurta akını ekliyoruz. Alt tabanını 180 derece fırında 10 dakika ön pişirme yapıyoruz. Sonra iç dolguyu üzerine döküyoruz. Kalıbın etrafını folyoyla sarıyoruz ve 160 derece pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA