Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Nefis çay saati

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, üç pratik çay saati tarifine yer veriyorum. Bir tanesi galeta unlu poğaça. Bu poğaçayı bazen kraker ile yapıyorum. Krakeri robotta un haline getirip kurabiyeleri krakere bulayıp pişiriyorum, nefis oluyor. Denemenizi öneririm; hem çıtır çıtır, hem de pofidik poğaçalar oluyor. İkinci tarifim ise tam üç malzeme ile hazırlanan bir kurabiye. O kadar pratik ki evdeki malzemelerle çabucak hazırlanabiliyor. Üçüncü ise 40 yıl hatırı olan kahve ile yapılan mis kokulu bir kek.

PRATİK KURABİYE

MALZEMELER
250 gr. tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3.5 su bardağı un
YAPILIŞI: Oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağının içine pudra şekeri katıyoruz ve krema kıvamı alana kadar karıştırıyoruz. Elenmiş unu azar azar ilave ediyoruz. İster dondurma kaşığı ile alıp, isterseniz de elinizde top top yuvarlayarak şekil verebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.




ÇITIR
POĞAÇA

MALZEMELER
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 paket kabartma tozu
Alabildiğince un (hamur ele yapışmayacak şekilde yumuşak olmalı)
Biraz tuz
İÇ MALZEMESİ:
250 gr. peynir (isterseniz patates, ıspanak, kıyma ile de yapabilirsiniz)
Yarım demet maydanoz
ÜZERİ İÇİN:
Galeta unu
YAPILIŞI: Yoğurt, yağ, kabartma tozu ve tuzu karıştırıyoruz. Ele yapışmayacak kıvama gelen bir hamur yoğuruyoruz. Avucumuzun içinde bezeleri açıp içine malzemeyi koyarak yuvarlıyoruz. Önce yumurta sarısına, ardından galeta ununa buluyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

KAHVELİ KEK

MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1.5 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı Türk kahvesi
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı su
2 tane yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı vanilya
YAPILIŞI: Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz. Kalıbı yağlayıp unluyoruz. Unu, karbonatı, şekeri ve tuzu karıştırıp bekletiyoruz. Küçük bir tavada sıvı yağı, tereyağını, kakaoyu, Türk kahvesini, tarçını ve bir bardak suyu karıştırarak ısıtıyoruz ancak kaynatmıyoruz. Bu karışım ile unu hafifçe karıştırıyoruz. Yumurtaları, yoğurdu ve vanilyayı ilave edip iyice çırpıyoruz ve kek kalıbına alıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA