Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Akşama ne pişirsem?

Akşama ne pişirsem sorunu hepimizin ortak handikapı. Hem farklı, hem de lezzetli bir menü hazırlamayı kim istemez ki? İşte size bayılacağınız üç tarif. Bakalım beğenecek misiniz? Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

ISPANAK ÇORBASI

MALZEMELER
1 kg. ıspanak
3 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı yağ
2 kahve fincanı un
2.5 litre et suyu
Yarım yemek kaşığı tuz
300 ml. süt




YAPILIŞI:
Ispanakların yapraklarını yıkıyoruz, beş dakika haşlayıp süzüyoruz. Piyazlık doğranmış soğanı yağda dört-beş dakika kavuruyoruz, unu ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Tuzu ve et suyunu ilave edip orta ateşte pişiriyoruz. Ispanakları ekleyip bir-iki dakika daha pişirdikten sonra süt ilave ediyoruz. Blender'dan geçirip servis ediyoruz.

TERİYAKİ SOSLU TAVUK

MALZEMELER
4 dilim kemiksiz tavuk kalça
MARİNE İÇİN:
Sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
3-4 dal taze kekik
Karabiber
SOS İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1–2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı teriyaki sos
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Taze kekik
YAPILIŞI: Marine için verilmiş malzemeleri karıştırıyoruz, tavukları 20 dakika marine ediyoruz. Bir tavada tereyağı ve unu kavuruyoruz, süt ilave ediyoruz. Teriyaki sos ekliyoruz. En son taze kekik ile lezzetlendiriyoruz. Marine ettiğimiz tavukları yüksek ateşte mühürleyerek pişiriyoruz, üzerine sos dökerek servis ediyoruz.

KESME MUHALLEBİ

MALZEMELER
1 lt. süt
1 su bardağı un
125 gr. tereyağı
2 su bardağı şeker
Nohut büyüklüğünde damla sakızı
1 paket vanilya
YAPILIŞI: Tereyağı ve unu kavuruyoruz, unun renginin dönmemesine dikkat ediyoruz. Ardından sütü ilave ediyoruz. Damla sakızını dövüp şekerle birlikte ilave ediyoruz. Göz göz olana kadar pişiriyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilya ekleyip 15 dakika mikser ile aynı yöne çırpıyoruz ve cam bir tepsiye döküp soğutuyoruz. Dilim dilim keserek servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA