Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Mısırlı lezzetler

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, tarih boyunca adından sıkça söz ettiren mısırı ele alıyoruz. Haşlanmış mısırın, mısırlı çorba, mısırlı pilav ya da salata gibi birçok tüketim şekli vardır. Ben bugün sizler için biraz ters köşe mısır lezzetlerinden hazırladım. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

MISIR EKMEĞİ

MALZEMELER
1 kg. mısır unu
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım su bardağı un
Kaynar su



YAPILIŞI:
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz, üzerine kaynar sudan 1 su bardağı kadar ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz. Yavaş yavaş az miktarda kaynar su ilave edip yoğurmaya başlıyoruz. Suyu az az ekleyerek kıvam alana kadar yoğuruyoruz. Fırın tepsisini yağlıyoruz. Üzerine un serpip hamuru tepsiye alıyoruz. Üzerine hafif un serperek 190 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Kızarınca fırının derecesini düşürüp 5 dakika daha pişiriyoruz

MISIR CİPSİ

MALZEMELER
1 su bardağı mısır
2 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
Dilediğiniz baharatlar
YAPILIŞI: Haşlanmış mısırı püre haline getiriyoruz. İçine tereyağı ve baharatları ilave ediyoruz. Azar azar un ekleyip hamur haline getiriyoruz. Merdane ile olabildiğince ince açıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 12 dakika pişiriyoruz.

MISIR GEVREĞİ TATLISI

MALZEMELER
4 yemek kaşığı tereyağı
120 gr. çikolata
4 yemek kaşığı bal
500 gr. mısır gevreği
YAPILIŞI: Tereyağını, balı ve çikolatayı aynı anda tavada eritiyoruz. Eriyince tavanın altını kapatıyoruz ve mısır gevreğini ekleyip güzelce karıştırıyoruz. İstediğimiz şekli verip servis ediyoruz. Dileyen çekilmiş fındık veya ceviz içi de ekleyebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA