Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Akşama ne pişirelim?

İdilika'nın Mutfağı'nda bu akşam için, yaz akşamlarına yakışacak, aile boyu herkesin çok beğeneceği, hatta misafir bile ağırlayabilecek nefis bir menü ile karşınızdayım. Bugün size öyle bir salata tarifi veriyorum ki, tadına bakınca iddialıyım, parmaklarınızı yiyeceksiniz. Yeşil erik ile semizotu geç keşfedilmiş bir ikili bence. Yoğurtlu semizotunu ise sevmeyen yoktur. Bugünlük benden bu kadar. Umarım bu lezzetleri deneyip seversiniz. Sevgi ve selamlarımla.

İÇ PİLAVLI TAVUK

MALZEMELER
6 adet derili kemiksiz tavuk budu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz PİLAV İÇİN:
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1'er çay kaşığı yenibahar, nane ve karabiber
Yeteri kadar tuz



YAPILIŞI:
Pirinci, ılık tuzlu suda 30 dakika bekletiyoruz. Zeytinyağında dolmalık fıstığı rengi dönene kadar kavuruyoruz. Soğan ekleyip pembeleşene dek kavurmaya devam ediyoruz. Pirinci ekleyip 10 dakika kavurduktan sonra kuş üzümü, yenibahar, nane, karabiber ve tuzu ilave ediyoruz. Suyu ekliyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ayrı bir yerde 1 adet açılmış tavuk budunu derisi dışarıda kalacak şekilde bir kasenin içine yerleştiriyoruz. Ortasına pilav koyup kenarda kalan tavuk parçalarını ortada birleştiriyoruz, ters çevirip fırın tepsisine alıyoruz. Domates salçasını suda açıp üzerine zeytinyağı ile sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip sosu tavukların üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.


YOĞURTLU, ERİKLİ SEMİZOTU

MALZEMELER
1 demet semizotu
5 adet yeşil papaz erik
2 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Zeytinyağı
Pul biber
YAPILIŞI: Semizotunu yıkıyoruz, suyunun süzülmesini sağlıyoruz. Rendelediğimiz sarımsaklar, tuz, zeytinyağı, yoğurt ve mayonezi pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı servis tabağına alıyoruz. Üzerine semizotu yapraklarını döküyoruz. En üstüne ise ince ince dilimlediğimiz erikleri diziyoruz. Zeytinyağı dökerek servis ediyoruz.

ÇİKOLATALI MUHALLEBİ

MALZEMELER
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı buğday nişastası
Vanilya
Hazır çikolata sosu
2 su bardağı süt
YAPILIŞI: Süt, un, nişasta, zeytinyağ ve vanilyayı karıştırarak pişiriyoruz ve servis kaselerine döküyoruz. Çikolata sosunu 2 su bardağı süt ile pişiriyoruz ve soğuyan keşkülün üstüne döküyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA