Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün soğan severleri sevindirecek tariflerim var. Bilinen bazı beyaz soğan türleri, az acı oluşuyla çiğ yemeye çok daha uygundur. Bu arada soğanın çiçekleri de salataları süsler. En sevdiğim şeylerden biri de soğanlı ekmektir; bazen rulo gibi sarılır, bazen de kek formunda biberiye aromalı yapılır. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...
SOĞANLI YUMURTA
MALZEMELER
2 adet soğan
3-4 adet yumurta
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Pul biber
YAPILIŞI: Soğanları yarım halka şeklinde doğruyoruz, zeytinyağı ile kavuruyoruz. Üzerine yumurtaları kırıp tuz serpiyoruz. Piştikten sonra pul biber serperek servis yapıyoruz.
SOĞANLI PİLAV
MALZEMELER
2.5 çay bardağı pirinç
1 adet küçük soğan
Maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
YAPILIŞI: Pirinçleri yıkıyoruz. Soğanları tereyağında kavuruyoruz, yanmadan pirinçleri ekliyoruz ve tane tane oluncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra ince doğranmış maydanozları ekliyoruz. Üç su bardağı kaynar su ekliyoruz, kaynayınca altını iyice kısıyoruz ve yavaş yavaş pişmeye bırakıyoruz.
YEŞİL SOĞANLI CACIK
MALZEMELER
3 adet yeşil soğan
3 adet salatalık
1 kase yoğurt
Tuz
Pul biber
Nane
Su
YAPILIŞI: Salatalığı, soğanı ince ince kıyıyoruz. Ardından yoğurdu, suyu, tuzu ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine pul biber ve nane serpip servis ediyoruz.