Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün farklı kahve lezzetlerine yer veriyoruz. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
TARÇINLI TÜRK KAHVESİ
MALZEMELER
1 çay kaşığı toz tarçın
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı türk kahvesi
YAPILIŞI: Toz tarçını, Türk kahvesi ve suyu pişirip servis ediyoruz.
KESTANELİ SÜTLÜ KAHVE
MALZEMELER
2 tatlı kaşığı filtre kahve
Yarım su bardağı süt
3 adet haşlanmış kestane
YAPILIŞI: 2 tatlı kaşığı filtre kahveyi cezvede ısıtıp süzgeç ile telvesini ayırıyoruz. Yarım su bardağı sütümüzü içine haşlanmış kestane ekleyerek ısıtıyoruz. Yarısını bardağa alıyoruz, diğer yarısını mikserle çırpıp köpük haline getiriyoruz. Köpük haline gelen sütü de bardağa ilave edip telvesini ayırdığımız kahveyi yavaşça sütlü bardağımıza ekliyoruz.
KARADUT ÖZLÜ KAHVE
MALZEMELER
1 tatlı kaşığı karadut özü
1 su bardağı süt
1.5 tatlı kaşığı granül kahve
YAPILIŞI: Bir buçuk tatlı kaşığı granül kahveyi bir yemek kaşığı sıcak suyla çözüyoruz. Sonrasında bir su bardağı sıcak sütün içine bir tatlı kaşığı karadut özünü ve kahveyi ekleyerek karıştırıyoruz.