İdilika'nın Mutfağı'nda bugün hem lezzetli, hem besleyici, hem de oldukça doyurucu bir menü ile karşınızdayım. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
ARPACIK SOĞANLI YAHNİ
MALZEMELER
400 gr. kuşbaşı dana eti
350 gr. soyulmuş arpacık soğan
2 adet patates
1 kaşık domates salçası
1 kaşık tereyağı
1 çay kaşığı kimyon
1/3 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
YAPILIŞI: Kuşbaşı etleri, kapaklı bir güveçte orta ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince sıvı yağ ekliyoruz. İçine küp küp doğranmış patates ve soyulmuş arpacık soğanları ilave edip kavuruyoruz. Salça ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Ardından sakızı ve diğer malzemeleri de koyduktan sonra üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edip kapağını kapatıyoruz. Patatesler pişince ocaktan alıp servis ediyoruz.
ET SUYUNA PİLAV
MALZEMELER
2 su bardağı rendelenmiş domates
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Et suyu
Tuz
Toz şeker
YAPILIŞI: Pirinçlerin üzerine kaynar su ve tuz döküp nişastalarını salmalarını bekliyoruz. Pilav tenceresinde zeytinyağı ile tereyağını eritiyoruz, rendelenmiş domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar iyice pişiriyoruz. Biraz tuz ve şeker atıyoruz. Domatesler iyice suyunu çekince, pirinçleri süzüyoruz ve domatesin içine ilave edip beraber kavuruyoruz. Kavrulan domatesli pirinçlerin üzerine iki parmak geçecek kadar et suyu ilave ediyoruz. Suyunu çekince demlenmeye bırakıyoruz.
KESME MUHALLEBİ
MALZEMELER
1 lt. süt
1 su bardağı un
125 gr. tereyağı
2 su bardağı şeker
Nohut büyüklüğünde damla sakızı
1 paket vanilya
YAPILIŞI: Tereyağı ve unu kavuruyoruz, unun renginin dönmemesine dikkat ediyoruz. Ardından sütü ilave ediyoruz. Damla sakızını dövüp şekerle birlikte ilave ediyoruz. Göz göz olana kadar pişiriyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilya ekleyip 15 dakika mikser ile aynı yöne çırpıyoruz ve cam bir tepsiye döküp soğutuyoruz. Dilim dilim keserek servis ediyoruz