Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Yer fıstığı ve kakaonun uyumu

Herkese merhaba. Bugün yer fıstığı ile nefis tarifler hazırladım. Yer fıstığı ezmesi hem lezzetli hem faydalı. Kavanozlarda satılan yer fıstığı ezmesini evde kendimiz yapabiliriz. Yer fıstığı; B grubu vitaminleri, önemli protein grupları, bol miktarda potasyum, kötü kolestrolü düşürüp iyi kolestrolü yükselten yağ asitleri ve bol miktarda E vitamini içeriyor. İçine koyduğumuz fındık yağı da bol miktarda E vitamini içeriyor. Bal zaten tam bir şifa kaynağı! Çocuklarınıza güvenle yedirebilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

YER FISTIKLI KAKAOLU KEK

MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1-1.5 su bardağı yer fıstığı



YAPILIŞI: Öncelikle şeker ile yumurtaları bir kabın içinde iyice çırpın. Kekin püf noktası çok iyi karıştırmaktır. Sonra sütü ve yağı koyup bir miktar daha çırpın. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta karıştırıp eleyerek karışımınıza ilave edin. En son rondodan geçirdiğiniz yer fıstıklarını ve kakaoyu ekleyin ve yine karıştırın. 160 derecede ısınmış fırında içi pişene kadar 30-35 dakika pişirin.

YER FISTIKLI ÇİKOLATALI KURABİYE

MALZEMELER
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya şekeri
Yarım su bardağı iri çekilmiş yer fıstığı
Un
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp ele yapışmayacak ama sert olmayacak şekilde bir hamur hazırlayın. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar alıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

KAKAOLU YER FISTIĞI EZMESİ

MALZEMELER
2 yemek kaşığı kakao
200 gr. yer fıstığı
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı fındık yağı
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
YAPILIŞI: Yer fıstıklarını rondoda iki-üç dakika çekin. Bal, fındık yağı, kakao ve tuzu ekleyin, beş dakika daha çekin. Mutfak robotunuz ısındığında işlemi durdurun. Beşon dakika bekleyin, tekrar beş dakika daha çekin. Ne kadar çok rondoda karıştırırsanız o kadar çok fıstığın yağı ortaya çıkar ve malzemeler birbirine karışır. Sürülebilir bir kıvam alana kadar bu çekme ve durdurma işlemlerine devam edin. Fıstık ezmenizi temiz bir kavanoza ya da kapaklı bir kaseye koyun. Buzdolabında muhafaza edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA