Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ters köşe turşular

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün çok da alışık olmadığımız ancak lezzetleri ile başımızı döndürebilecek ters köşe turşular hazırlıyoruz.

BAMYA TURŞUSU

MALZEMELER
Yarım kg. minik bamya
1 su bardağı sirke
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı dolusu tane karabiber
4-5 diş sarımsak



YAPILIŞI: Bamyaların tepesini koni şeklinde kestikten sonra iyice yıkayın. 1 kiloluk kavanozun dibine bir çorba kaşığı deniz tuzu dökün. Kabuklarını soyduğunuz sarımsaklardan iki tanesini tuzun üzerine koyun. Bamyaları kavanoza doldurun. Diğer sarımsakları da en üste koyun. Bamyaları kavanoza iyice bastırabilirsiniz. Küçük bir tencereye 1 su bardağı sirke, bir çay bardağı su, 1 çorba kaşığı deniz tuzu ve 1 çay kaşığı tane karabiberi koyun. Bu karışımı 3 dakika kadar kaynatın. Kaynattığınız bu karışımı bamyaların üzerine dökün. Kavanozun ağzını hemen sıkıca kapatın. Kavanozu ters çevirerek bir iki saat bu şekilde dinlendirin. Işık almayan bir yerde kavanozu on gün boyunca bekletin. On günden sonra kavanozu açıp tüketmeye başlayabilirsiniz.

KİRAZ TURŞUSU

MALZEMELER
Kiraz
Kaya tuzu
Cam kavanoz
YAPILIŞI: Kirazları tazecik toplayın. Ölçü vermedim çünkü ne kadar kirazınız varsa o kadar yapabilirsiniz. Güzelce yıkayın kirazları. Sapları ile birlikte kavanoza bir sıra kiraz koyun. Üzerine bir yemek kaşığı kaya tuzu gezdirin. Üzerine tekrar kiraz ve tekrar tuz koyun. Kavanoz dolsun böylece. Ertesi güne kadar bekletin. Ertesi gün ağzına kadar bir parmak pay bırakarak içme suyu doldurun. Turşumuz olgunlaşana kadar bekletin. Tuzunu çok fazla koymayın. Serin ve ışık almayan bir yere kaldırın.

ERİK TURŞUSU

MALZEMELER
2 kilo can eriği
1 litre üzüm sirkesi
5-6 yemek kaşığı tuz
2 kaşık şeker
1 kaşık limon tuzu
1 baş sarımsak
1 litre su
YAPILIŞI: Erikleri dört-beş yerinden çiziyoruz ve turşu kabına alıyoruz. Sarımsakları da soyup bütün bütün içine atıyoruz. Diğer malzemeleri bir kapta karıştırıp turşu kabına ekleyerek buzdolabında bir hafta beklettikten sonra servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA