Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Pratik misafir menüsü

Dün akşam çok sevdiğim bir arkadaşım akşam yemeğine geldi. Yine zamanla yarıştığım, koşturmanın bolca yaşandığı 30 dakikalık serüvenin içine girdim. Misafir ağırlamayı oldum olası çok sevmişimdir. Bazen bir konsept belirlerim; çok sayıda arkadaşımı çağırırım ve tüm gün o davet için uğraşırım.Bazen de zor bir yemek seçip o yemeğin neredeyse tüm bileşenlerini kendim yapmaya çalışırım. Bazense hazırlıksız yakalanırım ve kendimi bir koşuşturmanın içinde bulurum. Bakalım bugün sizler için yazdığım tarifleri beğenecek misiniz?

SOSLU BİFTEK

MALZEMELER
8 dilim biftek
Sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
3 adet orta boy domates
10-15 adet arpacık soğan
3-4 diş sarımsak
1 su bardağı sıcak su
Kekik
Karabiber
Pul biber
Tuz



YAPILIŞI:
Tavaya az sıvı yağ koyarak kızdırıyoruz. Biftekleri arkalı önlü az miktarda yağda çeviriyoruz. Biftekleri üzerine yeteri kadar su koyarak düdüklüye düzgün bir şekilde diziyoruz. Üzerine rendelenmiş domates, salça ve su karışımını iyice karıştırdıktan sonra döküp yayıyoruz. İsteğe bağlı olarak arpacık soğan ve ikiye kesilmiş sarımsakları ilave ediyoruz. Son olarak baharatları da en üste serpiyoruz. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz ve kaynama sesini duyduktan sonra kısık ateşe alıyoruz. 20-25 dakika pişiriyoruz.

BAHARATLI PİLAV

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
1 orta boy kuru soğan
3 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuru nane
Karabiber
Pul biber
İsot
Tuz
YAPILIŞI: Yemeklik doğranmış soğanı, tereyağı ve sıvı yağ karışımında kısık ateşte yumuşayana kadar karıştırıyoruz. Yıkanmış pirinçleri soğanlara ilave ederek 5 dakika kadar kavuruyoruz. Baharatları istediğimiz miktarda ekliyoruz. Kavrulan malzemelere önceden hazırlanmış ve kaynar haldeki tavuk suyundan üç su bardağı ilave ediyoruz. Tuzu da ekleyip, ocağın altını kısıyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

ÇİLEKLİ MUHALLEBİ

MALZEMELER
2 su bardağı süt
2 su bardağı çilek suyu
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı mısır nişastası
YAPILIŞI: Süt ve şekeri bir tencereye alıp ara ara karıştırıyoruz. Isınmaya başlayınca içerisinden birkaç kaşık alıp, bir kasede nişastayı iyice açıyoruz. Daha sonra çilek suyunu ve nişastayı yavaşça ilave ediyoruz. Ateşi hafif kısarak kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz. Ardından vanilyayı ekliyoruz. Servis kaselerine paylaştırıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA