Havalı sofralar hazırlamanın hep ön hazırlık gerektiren ve vakit alan bir şey olduğunu düşünüyoruz, öyle değil mi? Oysa aslında her şey, mutfağınızda yeterli malzemenin olup olmamasına bakıyor. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
MAYHOŞ LEVREK
MALZEMELER
400 gr. levrek filetosu
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kapari
8-10 adet çeri domates
1/2 limon
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI: Limon suyunun içinde unu eziyoruz. Zeytinyağının üzerine unlu limonlu karışımı ve kaparileri ekliyoruz. En son çeri domatesleri ilave ediyoruz. Karabiber ile lezzetlendiriyoruz. Levrekleri tuzlayıp ızgarada pişiriyoruz. Üzerine kaparili sosu döküyoruz.
ENGİNAR ÇANAĞINDA AVOKADO
MALZEMELER
4 adet enginar konservesi
1 adet avokado
1/2 demet dereotu
Zeytinyağı
Limon
YAPILIŞI: Haşlanmış enginar çanaklarını tabağa yerleştiriyoruz. Üzerlerine birer dilim somon füme koyuyoruz. Avokadoyu küp küp doğrayıp dereotuyla karıştırıyoruz. Hazırladığımız avokadolu karışımını somon fümeli enginar çanaklarının üzerine koyup süslüyoruz.
İRMİKLİ MUHALLEBİ
MALZEMELER
1 paket tahin helva
1 adet portakal
1 kase ceviz içi
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 portakalın suyu
Süslemek için nar taneleri
YAPILIŞI: Tahin helvayı ve havucu rendeliyoruz. Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu ile birlikte iyice eziyoruz. Güveç kaplara ya da bir fırın kabına koyup fırınlayıp nar taneleri ile süslüyoruz.