Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, mevsiminde kurduğumuz turşular ile nasıl hem pratik hem de çok lezzetli yemekler yaparız diye düşünüp, sizler için hazırlık yaptım. Başta Karadeniz yöresi olmak üzere Anadolu'nun birçok ilinde turşu ile yapılan ekonomik reçeteler mevcut... Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
TURŞULU BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
1 kase pilavlık bulgur
1 kase doğranmış fasulye turşusu
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1.5 kase sıcak su
YAPILIŞI: Soğanı ince kıyalım ve tencereye alalım. Yağ ekleyip biraz kavuralım. Üzerine salçayı ilave edip karıştıralım. Turşuyu da ekleyip biraz daha kavuralım. Son olarak bulguru soğuk su ile yıkayıp süzelim ve tencereye alalım. Suyunu ve tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Suyunu çekince servis edelim.
TURŞU KAVURMASI
MALZEMELER
1 kg. taze fasulye turşusu veya lahana turşusu
1 adet soğan
200 gram tereyağı
1 adet domates
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
YAPILIŞI: Turşunun suyunu süzüp iri şekilde doğrayın. Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun ve turşuyu ekleyin. Küp doğranmış domates, kırmızı toz biber ve pul biber katın. Tüm malzemeyi 4-5 dakika kavurun ve ocaktan alın.
LAHANA TURŞULU KAPUSKA
MALZEMELER
1 adet küçük lahana
1 yemek tabağı lahana turşusu
1 avuç pirinç
125 gr. kıyma
2 yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 adet soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 çay kaşığı pul biber
Tuz
YAPILIŞI: Lahanayı doğruyoruz. Diğer taraftan soğanı doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. Kıymayı ilave ediyoruz. Ardından salçayı ekleyip kavuruyoruz. Lahanayı, doğranmış lahana turşusunu ve pirinci ekliyoruz. Pul biberi koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz. Eğer suyu az gelirse çok olmamak şartıyla ilave yapabilirsiniz. Pirinç pişince yemeğimiz hazır demektir.