İdilika'nın Mutfağı, bugün sıkı sıkı giyindi, kollarını sıvadı ve içimizi ısıtacak içecek tarifleri hazırladı. Kış boyunca bol bol tüketebileceğiniz kış mevsiminin en meşhur içecekleri bence bunlar...
EV YAPIMI MEYVE ÇAYI
MALZEMELER
Birer adet elma, portakal, ayva, limon ve armut
4 adet karanfil
1 çubuk tarçın
1 tutam ıhlamur ve ada çayı
1 avuç taze nane yaprağı
Tarçın
YAPILIŞI: Meyveleri doğrayıp 1.5 litre su ile birlikte kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra çubuk tarçın, ıhlamur ve ada çayı ilave ediyoruz. Beş dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Nane yapraklarını ilave ediyoruz ve portakal dilimleri ile servis ediyoruz.
EV YAPIMI BOZA
MALZEMELER
500 gr. pilavlık bulgur
1 çay bardağı pirinç
Su
Şeker
Tarçın
YAPILIŞI: Bulgur ve pirinci bulgurlar eriyinceye kadar karıştırıyoruz. El blenderı ile ezdikten sonra tülbent ya da süzgeçten geçiriyoruz. İçine mayalık boza ekledikten sonra tarçın ve şeker de ilave edip buzdolabında saklıyoruz. Leblebi ile servis ediyoruz. Mayalık boza bulamazsanız, 2 çay kaşığı kuru mayayı su ile eritip ilave edebilirsiniz.
TARÇINLI SALEP
MALZEMELER
1 litre süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı saf toz salep
Tarçın
YAPILIŞI: Toz şeker ile salebi topaklanmaması için karıştırıyoruz. Sütü bir tencerede kaynatıyoruz. Kaynayınca altını kısıp salep, zencefil ve şeker karışımını yavaş yavaş ilave ediyoruz. Bir çırpma teli ile sürekli çırparak köpük olmasını sağlıyoruz ve köpükler oluştukça kıvam almaya başladığını görüyoruz. Bardaklara koyup üzerine tarçın serperek servis ediyoruz.