Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Süzme yoğurtlu tatlılar

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, süzme yoğurdun tatlılardaki kullanımlarına yer veriyorum. Süzme yoğurt, kremsi kıvamı ile bulunduğu yere hem nefis bir lezzet katıyor, hem de yoğun bir kıvam veriyor. Normalde de yoğurt kullandığıım yerlerde, ben çoğunlukla süzme yoğurt kullanmayı tercih ediyorum. Bugün de sizlere vaktim olmadığı zamanlarda tam beş dakikada hazırladığım nefis bir süzme yoğurtlu tatlı, süzme yoğurtlu cheesecake ve süzme yoğurtlu muhallebi tarifi verdim. Üzerlerine evde bulduğunuz malzemeler ile yapacağınız soslar ile süsleyebilir ya da reçel ile servis edebilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

SÜZME YOĞURTLU 5 DAKİKA TATLISI

YAPILIŞI: Toz şeker, süzme yoğurt ve labne peyniri karıştırma kabına alıyoruz ve mikserle çırpıyoruz. Kedidillerini hazırlamış olduğumuz karışıma arkalı önlü batırıyoruz ve borcama diziyoruz. Toplamda iki kat olacak şekilde aynı işlemi uyguluyoruz, dinlenmeye bırakıp üzerini süslüyoruz.

MALZEMELER

2 paket kedidili
1 su bardağı toz şeker
1 kutu süzme yoğurt (900 gr.)
1 kutu labne peynir (300 gr.)

SÜZME YOĞURTLU MUHALLEBİ
YAPILIŞI: Süt ve şekeri küçük bir tencerede kaynatıyoruz. Nişastayı çok az su ile karıştırarak akıcı kıvama getiriyoruz. Daha sonra sütlü karışıma ilave ederek saat yönünde hızlıca karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı hafif soğuttuktan sonra içine yoğurdu ilave edip karıştırıyoruz. Süsleyerek servis ediyoruz.

MALZEMELER

1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı böğürtlen reçeli

LİMONLU SÜZME YOĞURTLU CHEESECAKE

MALZEMELER
TABANI IÇIN:
1 paket yulaflı bisküvi
1 su bardağı çekilmiş fındık
50 gr. margarin
2 yemek kaşığı süt

KREMASI IÇIN:
300 gr. labne peyniri
1.5 su bardağı süzme yoğurt
3 adet orta boy yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 silme yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
1 limonun kabuğu
Yarım limonun suyu

SOSU IÇIN:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı limon suyu
2.5 silme yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
Limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 çay kaşığı zerdeçal

SÜSLEMEK İÇIN:
Limon dilimi
YAPILIŞI: İlk olarak kelepçeli kabımızın dibine yağlı kağıt sıkıştırıyoruz, bisküvileri ve fındıkları rondoda çekiyoruz. Cezvede erittiğimiz margarini ekliyoruz ve kaşıkla karıştırıp kelepçeli kalıbımızın dibine döküyoruz. Bir bardağın arkasıyla bastırarak tüm tabanı kaplayacak şekilde düzeltiyoruz. Kreması için; tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Labne ve süzme yoğurdu geniş bir kapta çırpıyoruz. Şekeri ekliyoruz. (Tüm çırpma işlemleri düşük devirde olacak.) İlk yumurtayı ekliyoruz ve karışım iyice bütünleşince diğerini ekliyoruz. Yumurtalar bitene kadar bu şekilde devam ediyoruz Limon kabuğu ve limon suyu, nişasta, vanilya ve unu da ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Ve karışımı kelepçeli kalıba, bisküvilerin üzerine döküyoruz. Kelepçeli kalıbın dış duvarlarını ve altını folyo ile kaplıyoruz. Pişerken çatlama yapmaması için fırın tepsisine tabanı kaplayacak kadar kaynar su döküyoruz. Kelepçeli kalıbı kaynar sulu tepsinin ortasına oturtuyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 165 derece fırında 45-55 dakika arası pişiriyoruz. Kenarları sabit, ortası sallanıyorken fırından alıp oda sıcaklığında soğutuyoruz. Limonlu sos için; limonun kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyip 1 tatlı kaşığı kadar şekerle ovuyoruz ve vanilya hariç tüm malzemeyi küçük bir tencerede karıştırıyoruz. Sarı rengini vermesi için bir tatlı kaşığı zerdeçal ekliyoruz ve ocağa alıyoruz. Kaynayana kadar kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Altını kapatınca vanilyayı ekliyoruz. Ilınınca soğumuş cheesecake'in üzerine sosumuzu döküyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA