Her filmi ile olay yaratan ve büyük bir izleyici kitlesine sahip olan 'Çakallarla Dans', bu kez serinin dördüncü filmiyle izleyici karşısına çıktı. Murat Şeker'in ilkini 2010'da çektiği 'Çakallarla Dans' serisi, yeni maceralarla yoluna devam ediyor. Bu filmde Şevket Çoruh, Murat Akkoyunlu, Timur Acar, İlker Ayrık ve Didem Balçın'dan oluşan kemik kadroya iki başarılı isim daha dahil oldu.
Biri, Timur Acar'ın sevgilisi rolündeki Hande Katipoğlu; filmdeki adıyla 'Tavşan Zeynep', ikincisi ise filmin kötü adamı Tim Seyfi. Bazı sahnelerde iki oyuncu da performanslarıyla adeta çakallardan rol çalmış diyebilirim. 'Çakallarla Dans 4' için Murat Şeker'in başardığı iki belirgin durum var. Biri; filmdeki gerek, hikaye gerek ise görüntülerdeki yenilikler.
İkincisi ise mekan seçimleri ve çekimler. Durum böyle olunca Murat Şeker, önceki filmlerdeki başarısını yeniden yakalayacak gibi görünüyor.
KÜFÜR AZALTILMIŞ
Büyük bir hayran kitlesi elde eden filmde ekip, bu kez bir gömünün peşine düşüyor ve macera başlıyor. Senaryosunu Ali Tanrıverdi ve yönetmen Şeker'in yazdığı komedi filminde sevdiğimiz dörtlü, maddi darbeler yedikleri için aynı evde kalmak zorunda kalmış bir halde karşımıza çıkıyor. Eğlenceli ekip, bir çıkış yolu ararken karşılarına elinde bir harita ile çıkagelen 'Berber Hüseyin'in Almanya'daki yakınından kendisine miras kalan hazinenin peşine düşüyor. Filmde güldürü unsuru olarak kullanılan küfürler, önceki filmlere oranla daha tadında bırakılmış.
Oyuncu kadrosunun genel olarak korunması ve bu kadronun komedi filmleri için olabilecek en iyi oyuncular olması, filmin eğlenceli sahneleriyle birlikte en büyük avantajı.
Oyuncuların samimiyeti bu filmde de aksamamış. Bugüne kadar Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu'nun büyük hayranı olsam da bu filmde favorim Hande Katipoğlu ve Tim Seyfi oldu. Filmin kesinlikle en komik karakterleri olmuşlar. 'Tavşan Zeynep' ve Timur Acar'ın canlandırdığı 'Köfte'nin aşkları, filmin en eğlenceli sahneleri diyebilirim.
Katipoğlu komedide aradığımız kadın karakter oyuncusu olarak bu filmde seyirciye, en güzel armağan; mimik detaycılığından dil kıvraklığına kadar her şeyi çok başarılı.
Sevgili karakterini de müthiş bir hakimiyetle kavrarken, Timur Acar'la uyumları ise muhteşem. Filmin bir diğer iddialı karakterini canlandıran Tim Seyfi'ye gelecek olursak...
Sadece, onun sahnelerinde çok ama çok güleceğinizi söyleyebilirim çünkü daha fazlası spoiler'a girer.
YEŞİLÇAM'A SELAM
'Çakallarla Dans 4', görüntüleri, sanat yönetimi, kurgusu, müzikleriyle başarılı bir yapım. Diyaloglar ve oyunculuklar önceki filmlerinde olduğu gibi hiç aksamıyor. Senaryoda yer yer mantık boşlukları olsa da karakterler bu açığı izleyiciye yansıtmadan kapatıyor.
Yol sahnelerindeki görüntülerin muhteşemliği konusunda Şeker'i ayrıca tebrik etmek gerekir ancak yolda çakalların işeme sahnesi uzun sürmüş; bir işeme eylemi o kadar uzun süremez. Filmde, 'Köyden İndim Şehre' filmindeki sahnelerin kullanılmaması daha iyi olabilirmiş.
'Köyden İndim Şehre' filminin en unutulmaz sahnelerinden biri, altınların sayımı sahnesi, özellikle birebir kullanılmak istenmiş ve Çakallar altınları sayarken, 'Köyden İndim Şehre' filmine selam göndermeyi unutmamış. Üçüncü filmde Barış Manço'nun 'Gibi Gibi' şarkısına yer veren ekip, bu filmde Manço'ya selam göndermeyi yine unutmayarak 'Halil İbrahim Sofrası' şarkısıyla büyük ustayı anmış.
Özetle 'Çakallarla Dans 4', önceki filmlerin beklentisini karşılayacak seviyede başarılı bir film. Bir gerçek var ki;
Murat Şeker, önceki filmlerin samimiyetini nasıl koruyacağını iyi bilen bir yönetmen. Bu hafta sonu amacınız gülmek ve iyi vakit geçirmekse 'Çakallarla Dans 4' doğru bir tercih olacaktır.
ÇOCUK FİLMLERİ FESTİVALİ
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri ve TÜRSAK Vakfı'nın iş birliğiyle düzenlenen Çocuk Filmleri Festivali, 13'üncü yılında, 29 Kasım- 2 Aralık 2016 tarihleri arasında Eskişehirli çocuklarla buluşuyor. Ödüllü animasyon filmlerinin ücretsiz olarak gösterileceği ve çocuklarla atölye çalışmalarının gerçekleştirileceği festivalin açılışı, 29 Kasım Salı günü saat 13.00'de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Törende çocuklar önce, Toronto Uluslararası Film Festivali 2015'te En İyi Kısa Animasyon Ödülü'nü kazanan 'Deniz Tutkusu' (Jonas on the Sea) adlı açılış filmini izleyecekler. Türkiye'de bir ilke imza atan festival, açılış filmini Sesli Betimleme Derneği ile iş birliği çerçevesinde yeniden düzenleyecek. Böylece, açılışa katılacak görme ve işitme engelli çocuklar da filmi akranlarıyla birlikte izleme imkanı bulurken, Türkiye'de ilk defa bir uluslararası animasyon filmi sesli betimlemeli olarak gösterilecek. Eskişehir'de olan sinemaseverler bu festivali kaçırmamalı.