Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Nam yürüsün diye 5 milyon $ harcamış!

Mustafa Koç'un Taksim'deki Divan Oteli'nin altına, Ahu Aysal'ın oteli Les Ottomans'a, Serdar Bilgili'nin ise Akaretler Sıraevler'e getirmeye çalıştığı efsanevi İtalyan restoranı Cipriani sonunda açıldı. Cipriani'yi İstanbul'a getirmeyi başaran ise, Palmali Holding'in patronu Mübariz Mansimov oldu. Ünlü restoran, Mansimov'un eski HSBC binasının yerine 100 milyon Euro harcayarak önümüzdeki ay açacağı Edition Hotel'in giriş katında yer alıyor. Kulağıma gelenlere göre, öğlen, akşam, ful çeken Cipriani'yi İstanbul'a getirmek, Mansimov'a 5 dolara mal olmuş! Mansimov, Cipriani'yi otelinin altında açması için Cipriani Ailesi'nin her şartını kabul etmiş ve sonuçta restoranın yatırımı dahil 5 milyon doları gözünü kırpmadan harcamış.

BELLINI'LER 42 YILLIK İTALYAN BARMENDEN
New York 5'inci Cadde ve Londra'daki ile aynı dekorasyona sahip olan İstanbul'daki Cipriani'nin yatırımına ne kadar harcanmıştır bilmiyorum ama Giuseppe Cipriani'nin bu işten cebine en az 3-4 milyon dolar hava parası girdiği kesin! Milyon dolarları kapan Giuseppe Cipriani, karşılığını da veriyormuş doğrusu. Çünkü, 'ünlü bellini'sini hazırlaması için 42 yıllık barmeni Claudio Ponzio'yu ve Türk garsonlara örnek olması için de birkaç tecrübeli İtalyan garsonunu İstanbul'a getirmiş. Bildiğim kadarıyla Mansimov'un, Cipriani İstanbul'da bir ortaklığı yok; yani Mansimov 5 milyon doları "Cipriani benim otelimin altında" diyebilmek için harcamış gibi görünüyor! Tabii Cipriani'yi İstanbul'a kazandırdığı için Mansimov kocaman bir alkışı hak ediyor!!!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA