Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

"Beyaz altın"

Karslı'ya göre... Kaz... "Beyaz altın."
Tüyünden... Yastık yapılıyor...
Mont yapılıyor.
Eti... Yeniyor.
Ayağı, boynu... Özellikle de ciğeri... İhraç ediliyor.
Kaz yağı... Kilosu 30 liradan satılıyor.
Geçen gelişte... Kaz yemek için "Kaz Evi'ne" gitmiştik.
Bu defa... "Semazen'de" yedik. Kars'ta... Kaz eti pişiren 15 kadar lokanta var.
"Hanımeli... Ocakbaşı...
Şehr-i Ayaz
" gibi. Cebrail Çakaz'ın lokantasında (Semazen) yemek yerken...
Arkadaşlar anlattılar:
Kaz eskiden fukara yemeği idi... Şimdi zengin sofrasının lüksü.
Porsiyonu 50 lira.
Köylere git... Kaz sürüleriyle dolu.
Kazı daha ziyade kadınlar beslerler... Kaz demek, kadın için ekonomik özgürlük demek.
Pek çok aile çocuklarının okul masrafını kazdan karşılar. Kaz eti... Her mevsimde var ama... En çok "Kış mevsiminde" yeniyor.
Bir arkadaş "Bu bizim atasözümüz" dedi gülerek: - Önce kaz karı yiyecek...
Sonra da sen kazı yiyeceksin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA