Kars balı... Siirt balı... Van balı... Karadeniz'in Anzer balı, kestane balı... Şırnak'ta ise... "Beytüşşebap balı."
Şırnaklılar "marka" olmanın peşinde. Ama bir "sorun" var.
"Şırnak balı" mı denilecek, yoksa "Beytüşşebap balı" mı?
Beytüşşebaplı'ya sorarsanız... "Beytüşşebap balı."
Şırnaklı'ya sorarsanız...
- Beytüşşebap çok uzun... En iyisi "Şırnak balı" diye anılmalı.
Beytüşşebap balının (karakovan) kilosu 50 lira. Bir de "ağaç balı... Yine Beytüşşebap... Yavru arının yaptığı bal." Kilosu 60 lira.
Bal "kaynağında bile" 50-60 lira iken... İstanbul'da "25'e, 30'a" satılan... Hem de "hakiki Beytüşşebap balı" diye satılan bala ne demeli?