Böyle bir yemek olduğunu biliyor muydunuz?
Konya Ticaret Odası'nın yayın organı olan "İpek Yolu" dergisinin Ekim-2008 sayısını okuyorduk.
45'inci sayfa "Konya Mutfağı"na ayrılmış.
Yemeklerden biri de "Yat Geber Yemeği."
***
Yemek "sini içinde" geliyor.
Sinide kavurma da var, dolma da.
Bal da var, kaymak da.
Fındık fıstık da var, badem de.
Kadayıf da var, reçel de.
Özetle "aklınıza ne gelirse" 30 çeşit.
***
Yat Geber Yemeği "geleneği" az da olsa devam ediyor.
Ama "uzun kış gecelerinde."
Ve "önemli bir misafir" geldiğinde.
***
Dün "Konyalı doktor Ramazan Aydın'a" dedik ki:
- Bu yemeği yiyen ölür.
Ramazan beyin tepkisi:
- Konya'da ölümler genelde sabaha karşı olur... Kalpten... Bu yemeği yiyen, eğer belli bir yaştaysa... Ne diyelim, Allah rahmet eylesin.