İki teknik adam belki de ilk kez rakibini düşünerek oyun ve oyuncu karakteri uyguladı. Neydi bu? Beşiktaş hızlı oynayan takımdan kontrol eden ve ayağa pas oynayan takıma dönmüş, Fenerbahçe de oyuncu kadrosunda Beşiktaş'ın savunma arkasındaki sezon başından beri geniş alan zaafı için hızlı oyuncular kullanmıştı. Yıllardır set oynayan Fenerbahçe bu kez çabuk ve hızlı oyuncular koymak için sisteminden taviz vermişti.
Çok zevkli, 13-14 pozisyonu olan kıran kırana bir müsabakaydı. İlk 20 dakika Beşiktaş deplasman değil, evinde oynar gibi pas yapıyordu. Son pasları olumlu kullansalar öne de geçebilirlerdi. Fenerbahçe'nin ilk ciddi girişimi korner oldu. İkinci kornerin devamında da gol geldi. İşte bu dakikadan sonra Fenerbahçe devre bitene kadar dört net pozisyon buldu. Risk alan Beşiktaş'a karşı ikiyi, üçü bulma şansı yakalamasına karşı atamayınca devrenin düdüğü nakavt olmak üzere Beşiktaş'ı biraz nefeslendirdi. İnmek üzere olan boksörü raundun sonunda kurtaran gong gibiydi bu düdük.
FENER DÖRDÜ BEŞİ KAÇIRDI
Schuster iki erken mecburi değişiklik yaptığı için ikinci devre Bobo'yu bekletti. 70'e kadar. Oyuna hükmettiler. Bu arada beklendiği gibi iki-üç net kontradan pozisyon verdiler. Ama Fenerbahçe ikinci golü bulamadı. Bobo girdikten sonra dengesi bozulan Fenerbahçe savunması sık sık ofsayt taktiği yaptı. Sonunda da penaltıdan beraberliği sağladı Beşiktaş. Nobre'ye karşı ofsayt taktiği yaparsın. Ama Bobo'ya yaptın mı, böyle olur. Bunu yapmaya zorlayan da Beşiktaş'ın oyun taktiğiydi.
Aykut Kocaman, yeteneğine güvendiği Özer'i soktu ama bu kez de yavaşladı. "Topla hızlı Stoch'u mu soksaydı?" acaba sorusu akla geldi. Alex çıkınca Stoch girebilirdi. Çünkü topla giden adam. Dia topsuz koşuyor. Özer ile oyunu tutmak istedi ama Özer iş yapmadı.
Beşiktaş maça çıkarken son derece güvenliydi. Fenerbahçe ise tam tersi. Fenerbahçe bu yüzden ikinci yarıda "Aman koruyayım" dedi. Pas yapmasını önleyen faktör, Emre'nin sakatlanıp çıkmasıydı. Bu yüzden öndeki hızlı adamlara uzun toplar kullanmaya çalıştılar. Bu maç 4-0 bitse; ki bitebilirdi; Aykut Hoca için "Müthiş plan yapmış" denilecekti. Ama 4-0 bitse de Fenerbahçe, Beşiktaş'tan daha güçlü bir takım olmayacaktı. Fenerbahçe öne geçtiği için böyle bir şans yakaladı. Net sekiz tane gol pozisyonu var. Hepsi 1-0'dan sonra. Pozisyon üstünlüğü Fenerbahçe'de ama oyun üstünlüğü Beşiktaş'ta. Beşiktaş'ın toplam dört pozisyonu var. 0-0 iken Beşiktaş hakim. 25-45 arası Fenerbahçe'nin. İkinci yarı Beşiktaş tamamen hakim. Zaten fizik olarak ligin en iyisi Beşiktaş. Fenerbahçe'nin son yarım saatte kaybettiği birçok maç var sezon başından beri. İki takımın fiziki kalitesi arasındaki fark bu. Fenerbahçe, Beşiktaş dışında başka takımla oynasa yine ancak bu kadar pozisyon bulurdu. Fenerbahçe, dördü, beşi bulamadığı için üzülürken, hatta ikiyi bulamadığı için kazanamazken Beşiktaş yürekli, kendine güvenli oynaması ile sevindi.